Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jak vybrat cviky na bolest v místě nahoře na rameni pod krkem-cvičit ruce a ramena nebo krční páteř?Nebolí mě "hrb" na páteři,ale spíše sval-viz foto děkuji jistě poradíte.Děkuje Ladislav
Přidám svoji metodu na jakékoli bolesti zad - namožení, skříplý nerv a podobně. Napustím PET láhev horkou vodou. Teplotu si musíte trochu vychytat, je to podle pocitu. Nikdy nedávám na holou kůži, to by mohlo způsobit spáleninu. Přes tričko, případně když je voda moc horká, zabalím láhev ještě do utěrky. Přiložím na bolavé místo, sedím v křesle a výhoda je, že se mohu opřít a přitisknout si láhev mezi postiženou oblast a opěradlo. Mohu se i lehce pohybovat a válet láhev v místě bolesti. Prohřeje to zkřečovaný sval a imituje to masáž. Sílu přítlaku si řídím sama. Jakmile voda začne chladnout, vyměním ji za horkou. Zatím mi to vždycky velmi pomohlo. I před rozcvičením to má svůj význam.
Mimo dotaz - láhev s horkou vodou přiložená na hrudní kost udělá pravé divy při virózách a chřipkách. Přiložím láhev, obejmu ji rukama a zabalím se do deky. Prohřeje to centrum imunity.
Za krkem se objeví problémy vždycky, když je člověk ve stresu. Neovládáme drobné svaly vůlí a ony se napínají s naším "napětím". Než budete rehabilitovat, zobněte prášek na bolest. Tím se svaly, které jsou v křeči, uvolní. Uvolňovací cvik "šuplík". Sed rovně, povolit ramena, hlavu srovnat, pomalu, v rytmu dechu hlavu předklonit, pomalu narovnat a bradou udělat šuplík. Bradu a celou hlavu zatlačit dozadu, krk zpevnit a chvíli podržet. Zkontrolovat ramena. Nezvedat!
Pravá ruka kolem havy, dlaň na levý spánek, rukou tlačit proti hlavě, která tlačí na ruku. Ruce vyměnit. Hlavu nepředklánět.
Všechno do bolesti, v rytmu dechu, nenásilně.
Jen taková maličkost, místo, které ukazujete, tak to je "za krkem", lidově řečeno. "Pod krkem" bylo vždy místo někde vepředu, přibližně pod bradou. Po celý život slyším lidi kolem sebe říkat: "Bolí mne za krkem" a myslí tím vzadu, at už krční páteř, nebo svaly. Já jen, aby se vám lépe hledaly ty správné cviky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.