Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem vložit hotovost přes vkladomat na účet, ale vkladomat jaksi zamrznul, musel jsem přivolat obsluhu, ta někam zavolala a požádala o restart. Jenže po restartu zůstala karta uvnitř a obsluha mi řekla že si budu muset nechat poslat novou kartu, že už tam zůstane. Nějak se mi to nezdá, přece tam logicky pak musí někdo přijet a tu kartu mechanicky vyndat, aby se mohl ten vkladomat normálně používat i nadále. Co se tedy pak udělá s tou kartou? Znehodnotí se? Nebo někam odevzdá?
Já jsem myslel, že všechny bankomaty s možností vkladu jsou bezkontaktní.Kartu jsem nevkládal ani nepamatuji.
Stalo se mi jednou kdysi před několika léty, že při výběru bankomat začal restartovat a karta zůstala v něm. Čekal jsem celou dobu u toho bankomatu až dokončí restart a pak po restartu mi karta normálně z bankomatu vyjela. Vybrat peníze jsem pak raději šel do jiného bankomatu. Nyní kdy už asi téměř všechny bankomaty mají bezkontaktní čtečku tak ji použiji a kartu tam raději nevkládám aby v případě nějaké poruchy nebo chyby mi v něm nemohla zůstat.
Ona se ještě někde vkládá do bankomatu karta? Stačí mít údaje nahrané na hodinkách nebo přívěšek apod..Přiložím na čtečku / dám PIn / vyberu-vložím peníz a hotovo.U některých i zaplatím složenku.Ale na to mi stačí i telefonní číslo.Takhle to funguje i u většiny obchodů u pokladny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.