Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam cukrovku?

Od: charger® odpovědí: 19 změna:

ahoj

sažím se vynechat cukr , nepít sladké pití ... 5dní jsem to vydržel jen na čisté vodě ale už 3 dny

bolest hlavy , únava a podrážděnost , lehce mně neco naštve ... ale ta bolest hlavy se stupnuje . musel jsem si dát skleničku coca coly , a najednou je mi trochu líp .. můžu mít cukrovku a zajít k lékaři a nebo to chce jeste vydrzet tyden a bude to pak v pohodě? nějake vaše zkušenosti s vysazenim cukru? diky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, cukrovku/diabetes nedostane z pojídání sladkého, tak cukr můžete normálně používat, abyste ho neměl zase málo a z toho plynoucí obtíže, které uvádíte. Zdravím!

hodnocení

3x

Abyste měl jistotu, kupte si glukometr a změřte si ráno nalačno cukr (glukózu) v krvi.

:)

14.03.24 23:07

bod

biohacker

To si nemusi kupovat, to si muže nechat odborně u svého obvoďáka jednou za rok zdarma rozbor krve i s odborným výkladem... a má tam dlouhý i krátký cukr a dpoustu dalšího rychleji a levneji

No proti on-line sledování V návaznosti na denní aktivity, pohyb, konzumaci, je to technologie poněkud překonaná... Pořádný měření mu udělají stejně až na diabetologii, kdy do něj nalejou nějakou sladkou cosi, a pak to změří

tj
hodnocení

3x
Jak se říká, nic se nemá přehánět a tohle je ukázkový příklad. Přehnal jste to... :)
Vaše tělo bylo zvyklé na extrémní dávky cukru každý den a najednou nemá nic. Co jste potom čekal, že se stane? Ubírejte postupně a bude to ok. První týden vsaďte sladké pití, ale vše ostatní jezte dál, jako dřív, pak čokolády a bonbóny a nakonec třeba ty sušenky (nebo si to prohoďte jak chcete, takhle mi to přijde nejpraktičtější). Ale nevysazujte cukr úplně, to je nesmysl. Všeho s mírou...
vernon
Vysadit cukr úplně je nesmysl, jo? A od kdy?
cistic

Sacharidy jsou všude, pečivo i brambory, takže když vysadíš bílý cukr, nestane se ti nic, naopak, a nebudeš si ničit zuby :)

Já už dávno nesladím cukrem kafe ani čaj (to je spíš z hedonismu, kdy si chci vychutnat chuť hlavní suroviny - podobně do kafe neleju mléko ani smetanu, dám si čisté espresso z neinstantní kávy) a nekupuji sladké limonády (to je z důvodu kalorií, protože když mám žízeň, tak hrozí, že bych to vylemtnul celý;).

Rozhodně vymecháním bílého či jakéhokoliv cukru si neuškodí, ale DETOX raději postupný a ne skokem. To aní psychicky ani fyzicky nemusí tělo akceptovat.

hodnocení

2x

Nemáš cukrovku, ale absťák po cukru, zkus s tím vysazováním zvolnit.

hodnocení

2x

Nepíšeš, jak jsi starý, s čím se léčíš, jestli nemáš nadváhu a také nepíšeš, kolik toho vypiješ. To je velmi důležité. Nedostatek příjmu tekutin je horší, než trocha cukru. Je možné, že máš nedostatek krevního cukru a tekutin a pak to vypadá takto. S cukrem není třea přehánět, ale oslazený čaj nebo káva se vždycky dávala nebo dává při takových potížích, jaké popisuješ. Je potřeba najít míru ve všem. V rozmařilosti i v asketizmu.

hodnocení

ok díky

mírnou nadváhu mam , a piju tak litr vody denně nebo litr a pul

biohacker
hodnocení

1x

Pokud mas obezitu a 45+ tak na 90% tam bude náběh - zrucnely játra a s věkem to pujde z kopce.

To mas tak, on ani bílý cukr není špatný, pokud ho ovšem spálíš, ale pokud se začne ukládat...

Pro fajnšmekry biohackery je tohle (zrovna to testuju), tedy pokud mas zbytečných 3200,- měsíčně : FreeStyle Libre 2. Umí to každých 15 minut uložit do mobilu hodnotu glukosy - dobre si vyladis, jak s kterými potravinami tělo pracuje...

Za par let to bude běžná věc stejně jako dnes měření kroku, kalorií pohybem i pulsu (to poslední mají každý hodinky za 300,-).

Za dalších par let neural cipy apod.

Ps: pokud sis musel dat cukr (sladkou Colu) tsk jsi měl naopak málo cukru v krvi.

Pps: Na pojišťovnu ten senzor zaplatí jen pro vrozený diabt typu 1 jedna A po schválení lékařem, pro získaný vyžraný dia BT typu 2 anebo pro bio Hacking, to si musíš zaplatit člověk sám

hodnocení

je mi 30 let a ja jsem měl cukru dost podle mně , predtim jsem furt jedl sušenky , sladkosti a energeticke napoje , vysadil jsem to a mam tyhle problemy :/

biohacker

Nemůžeš ze dne na den vysadit, to chce radši pomalu snižovat dávky. Třeba každý týden přidej půlku toho minulého týdne až na úplnou nulu, Zvláš když máš tyhle potíže.

Stáhni si kaloricky tabulky, a trošku si sleduj denní kaloricky příjem, po třicítce je docela nejvyšší čas si to začít sledovat

Pokud máš iPhone, tak ti automaticky doplňuje do kalorických tabulek i tvou vydanou energii, můžeš se na ně naučit chodit třeba až 10 nebo 20 kilometrů...

Teď nevím zrovna kdo, tuším že nějaká celebrita, jestli Lucie Vondráčková, se někde chlubila, že denně nachodí 20 kilometrů... Poslední výzkumy ukazují, že je extrémně důležitý pohyb, důležitější než jídlo.

hodnocení

1x
Snižuj dávky sladkých průmyslových potravin a nahrazuj ovocem.
Já osobně se cukru vyhýbám, ale někdy si doma upeču nějakou buchtu a nebo ovocný koláč a tam logicky cukr je. Není to ale taková hrůza, jak mlsat Snickers a zapít Coca colou a navíc si víc pochutnám

Pozor! Cukrovkáři musí ovoce naopak omezovat. Obsahuje víc cukru, než by se zdálo.

hanakr
hodnocení

1x

Jestli si pil energeťáky, máš závislost na kofeinu, proto tě bolí hlava, z vysazení, ne kvůli cukru. Můžeš si dát kafe bez cukru, energeťák bez cukru, nebo colu light bez cukru, nebo cokoli jiného s kofeinem, na bolest hlavy to pomůže.

hodnocení

0x

Tohle nejsou příznaky cukrovky, ale zajdi si na kontrolu k lékaři. Měl bys stejně chodit pravidelně každý rok.

hodnocení

díky vsem za rady :)

vernon
hodnocení

0x
Ne. Jsi "jen" závislý na sladkém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]