Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seriály na učení češtiny

Od: armstrong odpovědí: 3 změna:
Ahoj, mám kamarádku cizinku, je v ČR krátce a chce se učit česky. Chtěla by se dívat na nějaké seriály v češtině, nejlépe přímo české, a překládat si to, ideálně aby to mělo i cz titulky. Slíbil jsem, že jí něco doporučím, ale nic mě nenapadá. Je jí 40. Asi by ráda romantiku nebo oddychovku.
Koukal jsem na NIKEE, ale nic moc jsem nenašel, já koukám na seriály zase jen anglicky, taky kvůli učení :D
Vůbec nevím, co jí poradit a kde by se na to mohla koukat.
Jestli pomůžete, budu moc rád.
Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

0x

Ať kouká na Přátelé nebo na Simpsny v originálním znění. Ty seriály zná v originálu určitě nazpaměť, takže s českým dabingem jim bude lépe rozumět.

lmgify

Dabované bych určitě nedoporučil. Ta čeština tam nezní přirozeně. Ať už intonace nebo dialogy. Je to překládané, aby se to vešlo do časové stopy původního jazyka a ne tak, co by rodilý mluvčí typicky řekl. Navíc neodpovídá pohyb rtů, které učící se sledují.

Měl by to být původní český seriál, kde herci mluví běžnou řečí.

futra
hodnocení

0x

Seriál neporadím,ale na webu ČT Déčko je několik jazykových kreslených učících pořadů pro děti.Tak zkuste kouknot tam. www.decko.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]