Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bude vývoj kurzu eur?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 17 změna:

dobrý den, prosím o názor zda by bylo vhodné nyní koupit eura nebo počkat do srpna 2024 kdy je budu potřebovat? tedy zda koruna oslabí po zasedání CNB.? nyní je kurz del rokelnfx cca 25.30.. diky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do srpna je daleko, může se stát cokoli. Vsoučasné době je sice Euro celkem drahé, ale co bude za 5 měsíců těžko někdo odhadne. možná nějaký bankovní analytik a stejně se tomu nedá úplně věřit.

hugh
hodnocení

0x
Nelze časovat trh. Nikdo vám to dnes neřekne. V podstatě je to úplně jedno, pokud se asi jedná o pár euro na dovolenou. Jakýkoliv běžný kurzový výkyv na tu či onu stranu v tak malém objemu hotovosti v celkové ceně dovolené nehraje prakticky žádnou roli.

Rozdíl dvě koruny oproti nedávnému kurzu podle mne není zanedbatelý. U takové levnější dovolené za cca 500€ to udělá 1000Kč, to podle mne není malá částka.

hodnocení

0x
Pokud ČNB sníží sazby, koruna dále oslabí. Pokud sníží sazby ECB dříve ,koruna si polepší. Vhodná doba na nákup byla loni pod 23,50
ml1

Jo já si taky rvu vlasy, že jsem těch eur nekoupil víc, ještě aspoň 5 nebo radši 10 tisíc (tehdy mě průměrně vyšly na 24, když byly za 23,48, měl jsem jich už dost, tak jsem za tenhle kurz koupil posledních 900). Ale fakt jsem měl pocit, že s nima můžu už tapetovat. Ono se to nezdá, dovolená, pak nějaké výlety, pracovní cesty a eura zmizela dost rychle.

Taky si říkám, jestli koupit teď za 25,35 (neznám aktuální kurz, 25,32 bylo předminulou sobotu ve směnárně) nebo počkat. Pořád moc nevěřim, že by euro mohlo vystoupat výš. Ale abych se třeba v červnu nedivil. A zase nechci kupovat eura moc draho. Momentálně mi připadá, že euro stojí na místě, ty změny jsou v haléřích a je otázkou, kterým směrem se vydá, jestli nahoru nebo dolů. (Já pořád chci doufat, že dolů, dlouhá léta bylo zvykem, že tak od května, kdy byl přísun eur od cizinců a tedy rostla nabídka eur a poptávka po korunách, cena eur klesala, ale to už mnoho let neplatí, ať už kvůli několika intervencím (singerova nebyla jediná), nebo kvůli výmluvám na kovid nebo válku).

Letos mě nic nežene, na zaplacení dovolené ještě eura na účtu mám, stalo se ale jeden rok (2020), že jsem musel eura kupovat v lednu a únoru draze, nebo jsem si to myslel, protože jsem neměl skoro nic na účtu a musel jsem platit dovolenou. Pak přišel kovid a já ty eura na dovolené z účtu ještě vybíral (abych netratil na poplatku, musím na účet dát co nejvíc), protože euro narostlo neskutečně. Tak aspoň jsem se seznámil s několika bankomaty ve městě, kde jsme byli na dovolené. Prostě tohle těžko někdo předpoví.

Už abysme měli u nás euro, pak by tyhle starosti odpadly. Teda aspoň pro cesty do eurozóny. V zásadě i mimo ní, zkuste někde v Tramtárii se vytasit s českou korunou, euro berou všude (co jsem slyšel je to lepší než dolary).

Já bral za vše, hlavně dolary, skoro denně i několikrát,na investice. Aktuálně koruna pomalu sílí, záleží hodně na kurzu eur/usd nicméně to vypadá, že u nás půjdou sazby dolů dříve a více, takže koruna znovu oslabí.

hodnocení

0x
Krátce před dovolenými spíš zdražuje, ale nyní do toho samozřejmě může zasahovat spousta dalších neočekávaných i očekávaných vlivů. Já bych chvíli počkal, dokud to má sestupný kurz, ale hned jak se pokles zastaví, tak bych nakoupil, protože moc důvodů k posílení Koruny nevidím

2024
hodnocení

0x
Je otázka, zda v časovém horizontu "do srpna 2024" řešit euro, nebo spíše rubl..
Na druhou stranu, to jich chcete kupovat tolik?

hodnocení

0x

Já myslím že až začnou doznívat první hlavní příznaky "konsolidačního balíčku" tak se bude za euro platit minimálně 26KČ.

cistic
hodnocení

0x

Pokud by někdo věděl odpověď na tuto otázku, tak vydělá miliardy ;)

Tak kurz se dá docela dobře odhadovat na základě předpokládaném vývoji sazeb u nás a venku, taktéž výkonnosti jednotlivých ekonomik a za předpokladu, že do toho nebude ČNB nijak uměle zasahovat. Krátkodobě ale může kurz reagovat i na jiné podněty a docela výrazně.

pov

@stir€ Tak to už budeš asi ten miliardář, protože když mi ho docela dobře odhadneš, já svých volných 16 mega do toho na nainvestují a uvidíme. Ale budeš se podílet i na ztrátě?

A kolik mi dáš ty provizi? Já jsem tady loni psal, kupujte USD/eura místo Kč na spořicích účtech a kdybys mě poslechl a vzal za 16mil USD mohl jsi dolar prodat zpět o dvě kačky dráž už za tři čtyři měsíce. Zisk tedy cca 1,5mil a navíc čistý nezdaněný! Držet korunu a navíc takový balík je nezodpovědné, ale pomáhá to splácet státní dluh:)

202
hodnocení

0x

Na českých spořicích účtech dostanete docela slušné úroky, na německých velké prd. Pokud tedy eura nepotřebujete hned, nemá cena je nakupovat dopředu a syslit, protože co vyděláte na kurzu, o to přijdete na úrocích za vklady v bance.

Myslíte těch 0.45% měsíčně hrubého před zdaněním? Dolar udělal 10% za tři měsíce, takže 40% p.a. a čistého, žádná daň.

hodnocení

0x

To je otázka za zlatého bludišťáka a na odpověď je potřeba funkční křišťálová koule.

No ČNB do toho zarazila sekeru, snížili sazby a koruna zase odmazává zisky. Což bude mít inflační tlaky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]