Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v IT bez předchozích zkušeností

Od: mrmister odpovědí: 8 změna:

Hezký den všem a krásnou středu Vám přeji.

Zajímal by mě Váš názor. Je teoreticky možné začít kariéru v IT, třeba zatím bez rekvalifikačního kurzu, který by si člověk dodělal později? Co by podle Vás mohl nováček, kterého zajímá programování dělat, pokud by se do tohoto oboru zapojil?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nejdřív něco naprogramuj, nějaké imitace existujících jednoduchých aplikací, nebo něco co by ti něco zjednodušilo, a až pak se rozhoduj.

chlochydess*
hodnocení

2x

Předtavte si situaci, že se Vám pokazí pračka a budete potřebovat opraváře. Oslovíte chlapa a řekne Vám:

"Pračku jsem sice neopravoval a ani moc neperu, ale na videu se mi to líbilo".

Objednáte si takového člověka? Já bych asi oslovil profíka s praxí a výsledky, ale možná se pletu a povede se Vám lépe než Elonu Muskovi *smich*

hodnocení

2x
Kdysi jsem slušně ovládal Basic a assembler, ale skočit do IT oboru programovat bych se teda neodvažoval. Můžeš možná tak do alzy skládat pc, ale to umí i zdatnější šimpanz...

kmet
hodnocení

0x

Kariéra v it může být i dělat pohůnka a čerpat zkušenosti, takových je mnoho, to by šlo. Bohužel AI zatím pomůže jen těm, co alespoň nějací IT už jsou a vědí co od ní chtějí, umí jí zaúkokovat a usměrňovat aby to bylo to, co potřebují.

hodnocení

0x

Pokud nic neumíš, tak jdi házet lopatou. Nevěř tomu, že nějaký rychlokurz z tebe udělá ajťáka. Tak maximálně vyplňovat nějaké tabulky.

mrmister
hodnocení

Něco také umím, mám certifikáty (byť ne z IT oblasti vyjma dvoudenního kurzu programování před deseti lety) ale co třeba IT tester?

halamus
hodnocení

0x

5. ledna Lenin řekl "Učit se, učit se, učit se."

jano123
hodnocení

0x

Nesúhlasím s Leninom, je to hajzel vč. nového klona Putina,

ale s tým Leninovým výrokom o kvalifikácii plne súhlasím,

škoda že pan Putin sa viac nevzdelával...*uspech*

Ja som kedysi veľmi dávno programoval "s výsledkami", navyše

v strojovom kóde na 8080. Keby som dnes chcel pracovať v IT, a odvolal by som sa

iba na toto, a nemal viac znalosti, tak by mi "s pochopením a s úsmevom" úkázali dvere...*mir*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]