Nejste přihlášen/a.
Ahoj, neřešili jste někdo jak se zbavit bezdomovce na pozemku?
Rodina vlastní pozemky, ale pro složité rodinné vazby je dědiců asi milion a rodiče už vlastně x let zpátky vzdali s pozemkem cokoliv dělat, protože dohledat všechny dědice byl nadlidský úkon... takže se dědické nároky na pozemky pořád drobí a drobí mezi další dědice. No to je jiná, ale teď přišel od životního prostředí dopis, že máme na pozemku bezdomovce a že tam dělá bordel a že nám hrozí pokuta až milion korun...
Má někdo řešení? Volat policii samozřejmě mohu, ale ti ho vyvedou a on bude za pár hodin, dní, týdnů zpátky...
Napadly mě nějaké (je to spíš lesopark) fotopasti a jestli to odesílá SMS, tak pravidelně volat policii ... nebo jestli rozházet nějaké smradlavé návnady po lesíku ... někde jsem slyšel, že jsou různé odpuzovače/lákače na zvěř a smrdí to jak hnijící lidské maso... to by snad mohlo odradit i bezdomovce ne?
Pokuta za co? Že na vašem pozemku nějaká cizí osoba porušuje zákon? Nesmysl, to by každý soud smetl ze stolu.
Zbavit se bezdomovce může být oříšek, pokud se mu tam z nějakého důvodu líbí. Domluva je nejspíš nereálná, ani nějaká odměna, že zmizí, nebude fungovat, tihle lidé nectí dohodu, za týden je tam znovu. Já bych sehnal někoho s hrůzu nahánějícím hafanem, za bezdomáčem zašel společně s ním a pohrozil mu, že pokud se ihned nevypakuje, pustím na něj v noci psa. To by ho mohlo vystrašit.
No zatím jsem tam ani nebyl, ale proto se ptám, abych už dopředu věděl ...
Mám v plánu ho upozornit, že je na cizím, soukromém majetku. Podle reakcí mám buď v plánu hned, nebo právě po domluvě, volat i policii, zatím ale ani nevím, zda MP či PČR... no a abych neeskaloval něco, co nemusím, tak se ptám, zda to někdo někdy řešil a jaká je s pražskými bezdomovci řeč, co na ně platí, ...
Paní na životku mi poradila, že to je nekončící boj, protože policie ho vyvede, ale mě řekne, ať si "to nějak zabezpečím".
Ať ho spíš ukecám, ať jde na jiný pozemek, ale nejlépe na jinou městkou část... fakt rada nad zlato
Je to tak, že pokud je na pozemku nějaká "černá skládka" (tedy bordel), pak je věcí majitele pozemku, aby zjednal nápravu a na své náklady tuto skládku odstranil.
On běžný občan moc nevnímá, ale v případě černé skládky na městském pozemku se o tuto skládku musí samozřejmě postarat město či obec, v jejímž katastru se skládka nachází.
Tak většinu černých skládek, vysypaný eternit v rygolu za městem, naskládané pneumatiky v křoví apod., nemají na svědomí bezdomovci.
@vakub Taková pokuta Vám nehrozí, protože vy ten pozemek k těm "jiným účelům" nepoužíváte. Používá ji ten bezdomovec a za něj odpovědnost nemáte.
Prostě zavolejte policii, ona ho vyvede, vy budete mít záznam, že jste udělal maximum pro to, aby se pozemek neužíval v rozporu se zákonem, a úřad na Vás nemůže. A jestli něco zkusí, rovnou se odvolejte ke krajskému úřadu a podejte žalobu na nesprávný úřední postup a ten, kdo se z toho po... bude ten starosta.
Můžeme vidět ten dopis, podle jakého předpisu Vám hrozí pokuta? Protože nejste odpovědní za to, kdo Vám nelegálně vleze na pozekem a něco tam dělá. Za to je odpovědný jen on sám.
Každopádně napište úřadu dopis, že nikdo nemá svolení pobývat na pozemku a pokud jim vadí, ať ho vyvede jejich vlastní obecní policie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.