Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perimetrie - zákal očí

Od: niky odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nedávno jsem byla s babičkou na vyšetření očí na zákal - perimetrie a po vyšetření mi spadla brada, když měla babička zaplatit 700 kč. Nikdo nás na tu platbu neupozornil a tak ani u sebe neměla tolik peněz. Na otázku za co tolik, nám bylo odpovězeno, že přístroj taky něco stojí. A tak se ptám, platíte ze toto vyšetření a nebo je to jenom v Třebíči. Kdyby to říkali při objednání, věřím, že spousta lidí by už nepřišla*bum*.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chodím každý rok na perimetrii a platím 600 Kč za vyšetření. U nás to říkají už při objednání, aspoň tedy moje očařka. Podívejte se na stránky zdravotní pojišťovny Vaší babičky, do sekce Preventivní programy nebo tak něco. Některé pojišťovny za určitých podmínek proplácejí doklady o platbě z podobných vyšetření. Můžete do té ZP i zavolat a zeptat se.

knick
hodnocení

0x
Chodím na prohlídku na oční, kde mívám vyšetření - perimetrii, a je zdarma. Ale jezdím na oční do okresní nemocnice, kde mimo perimetrii, dělají vyšetření na cca čtyřech přístrojích a tam platím - poprvé 1000 Kč a další po roce 500 Kč a vždy jsem to věděl dopředu.

jip®
hodnocení

0x

Šedý zákal - všechna vyšetření zdarma, i perimetrie.

jajik

Před týdnem jsem byl na veškerých vyšetřeních včetně perimetrie. Za měsíc jdu na operaci s šedým zákalem a před tím podstoupím další (možná stejné, opakované) vyšetření - všechno zdarma, hrazené VZP.

mila44
hodnocení

a to je jako nějaký nadstandart, že se tolik platí, to asi není vyšetření pro každého? Já jsem si myslela, že určení diagnózy je zdarma. To tam asi posílají kdekoho aby si vydělali slušný prachy za pár minut, možná i zbytečně.

jajik
hodnocení

0x

novinky.cz/...

Něco k počtení o tom, jaké mají někteří lékaři nároky na své pacienty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]