Bydlení po rozvodu - 1 dům 2 byty - pravidla, zkušenosti
Od:jkodpovědí:6změna:
Chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti nebo tipy na pravidla - soužití rozvedených nadále v jednom domě, 2 bytové jednotky, společný sklep, zahrada. Za jakých okolností to může být reálné? Osvědčila se vám konkrétní pravidla, dohody? Jaké potíže? Děkuju.
Každá rodina, každý člověk je jiný. To co platí(lo) jinde, neznamená že bude platit i u vás. Takže odpověď musíte hledat u sebe, případně u bývalého manžela. No a potíže. Od klidného soužití až po Vražda
Tady jste v Čechách, ne v USA. Tady to tak nefunguje. Velmi rychle dohody padnou a půjdete si po krku. Stačí uvidět nového partnera, nové auto a zatmí se vám před očima. Bohužel jsem byl taky tak naivní...
To není vůbec jednoznačné. Znám rozvedené manžele, kteří se v klidu navštíví a sejdou na kávu, aby probrali něco, co se týká jejich společných dětí. A pak se rozejdou jako přátelé.
Znám ale i takové, kteří si jdou po rozvodu po krku. Viz: ona jemu skobičky do pneumatik, on jí zastřelil kočku.
Takže záleží na tom, jak na tom spolu jste vztahově, zda jste schopni se domluvit. V bytě můžete být každý ve svém, ale podstatné je, abyste si nedělali navzájem žádné naschvály se sklepem a se zahradou. A to už záleží jenom na vás dvou. Jaga.
EDIT: ještě jednou bych prosím chtěla otevřít tuto otázku: ZNÁTE PROSÍM KONKRÉTNĚ exmanželské dvojice bydlící v rámci domu nadále (ve dvou bytových jednotkách)? Manžel mi tvrdí, že to je běžné (pamatuju,že zažil kolegyni v bytě). Bere jako normální, když mi napsal "zasadili jsme (s novou partnerkou) do skleníku, druhou půlku ti nechám." Je zřejmě schopen mě i požádat o zalévání, až ji vezme na dovolenou. Chtěla bych tušit, nakolik jsem "mimo" já, když mám vnitřně potíž, nakolik si to teda nemám brát osobně a "je to běžné ". Děkuju.
Ano, znám. Funguje to již cca 25 let. Vy sama si jen musíte v sobě srovnat, zda s ex dokážete žít pod jednou střechou. Asi hodně bude záležet na tom, zda jste se rozešli jako přátelé, nebo zda se cítíte ublížená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.