Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhají zásnuby

Od: market33 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Chci se zeptat, jak probíhají zásnuby. Přítel mě požádá o ruku a víme, že svatba bude za rok. Kdy má tedy požádat o "svolení" mojí mamku? Vůbec se v tom nevyznám, díky za odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

3x

Našla jsem na netu. - stařenka

pravidla zásnub
1. I v případě, že jste se zasnoubili na dovolené, je povinnost ohlásit toto rodině.
2. Požádal vás o ruku na strmé stěně Matterhornu? Přesto uspořádejte pro rodiče malou slavnostní večeři v restauraci nebo doma.
3. Na návštěvu přineste kytici mamince snoubenky, ale i budoucí nevěstě.
4. Kytice pro maminku bude v tlumenějších barvách, ne tak romantická jako pro snoubenku a předává se jako první.
5. Svou návštěvu předem ohlaste.
6. Partneři si navzájem vymění zásnubní prsten.
7. Prsten snoubenky by měl být bohatší, nejlépe s nějakým drahým kamenem. Podle pravidel je rovněž možné, aby prsten dostala jen snoubenka. Místo prstenu může dát snoubenka svému partnerovi cokoliv, co bude nosit při sobě (řetízek, hodinky atd.).
8. Dary mohou mít na sobě vyryté jméno či datum zasnoubení. Jiné dary nejsou žádoucí.
9. Pokud se z jakéhokoliv důvodu rozejdete, snoubenka vrací prsten zpět (což má být symbolem vrácení slibu společného života).
10. Tento vrácený prsten by se již neměl objevit na prstu jiné nevěsty.
aranzovaniromis.blog.cz/...
pritelkyne.cz/...

To je moc pěkné. Typl bych si, že to nepochází ze třetího tisíciletí (že by Guth-Jarkovský?), přiznám se, že ani ve druhém tisíciletí sem to neaplikoval, ale je to docela škoda.

chlupatependolino*

Jejda, to je tak krásné *plac*A já již dva roky líčím na svého milovaného a on se ne a ne vymáčknout . . . tak jsem si pořídila kocoura pro útěchu. Proč by ze sebe taky takovou otázku mačkal, že . . . má tady všechno, co potřebuje. Za chvilku si odjede do Afganistánu a mně zbyde jenom ten kocourek. *vezen*

lidus*
hodnocení

2x

Já se domnívám, že je to dnes přežitek. Dcera žila s klukem v podnájmu víc než rok, pak nám koncem srpna ukázala ultrazvuk a na dotaz zda bude svatba řekla ano 3.10 a vše je zařízené. Stála nás rodiče dcery ta sranda 100 000. Od zetě jsem dostala kytici a tím to haslo. Koupili byt a dnes mám krásnou půlroční vnučku. Před 30ti lety když jsem se vdávala já tak manžel dal mamce kytku ve svatební den dort srdce a já ten stejný jeho máti. Z nějakýma zásnubama si dnes mladí hlavu nelámou, mamka jistě vašeho partnera zná a tak proč vyhodit peníze za zásnuby a brát se za rok a mezi námi kdoví co za rok bude. Hodně štěstí a ať to výjde. Když tak se zeptejte maminky jakou má představu ať něco nepokazíte hned na začátku.

market33
hodnocení

No mně šlo právě o to, když mě přítel požádá a víme, že ta svatba nebude hned, ale až za rok, tak kdy má za mamkou přijít s kytkou a požádat ji o moji ruku - hned po tom, co požádá mě nebo to má stihnout do toho roka? Třeba je to blbá otázka, ale fakt nevím :) mamky se právě ptát nechci, chci, aby to pro ni bylo překvapení. A děkuji za přání .-)

lucinkaf*
hodnocení

0x

prostě jim sdělte, že se budete brát někdy v budoucnu, termín že upřesníte a klidně je vemte na véču a řekněte jim to tam, pokud chce přítel žádat o ruku, tak proč ne, ale je to trošku přežitek¨. Prostě na véču, oznámit a čau*ua*

herena*
hodnocení

0x

U mě to bylo tak, že jsem začala s přítelem chodit v půli března, v červenci přišel s kytkou pro mě, pro mamku a se slámovkou pro taťku. Ještě jsme se zasnoubili oficielně u faráře v kostele,farář posvětil zásnubní prsten, ale to v kostele je jen pro věřící. Jinak svatba byla v půli listopadu, takže jsme se brali 8 měsíců od seznámení a 3 měsíce od zasnoubení, a nemuseli jsme.

Já bych osobně zasnoubení nechala na vás a na tom , jak to budete cítit, mohlo by to být už teď, nebo až za půl roku. Slyšela jsem, od věrohodného, zkušeného člověka, že se zásnuby mohou konat přesně rok před svatbou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]