Nejste přihlášen/a.
Když si vzpomenu jakou dálku sem musel (chtěl) jezdit za přítelkyní (manželkou) a nikdy nelitoval koruny.
V životě mně nenapadlo, že moje přítelkyně bude něco platit. A zvlášť cestu za mnou.
No ale holt je jiná doba.
Co je to trošku dál? Pro někoho 20 km, pro jiného 300 km. Rodiče o ni asi mají strach a nedivím se jim. Je také důležité, co by na to říkali Vaši rodiče. Zda by byli ochotni ji přijmout pod svou střechu. O tom se nezmiňujete. Pro rodiče jste pořád ještě děti, byť osmnáctileté, ale asi se jim zdá, že na nějaké přespávání je ještě času dost.
Za minulého režimu chodili kluci na 2 roky na vojnu. Děvčata za nimi jezdívala, na přísahy, či jen tak, aby se viděli. Čechy často povolali na Slovensko. A tak jezdila děvčata třeba do Malacek, do Košic, do Kežmarku...Buď na otočku, nebo s noclehem někde v hotelu. V kasárnách je přespat nenechali. A zvládlo se to.
Pokud rodiče mají o dívku strach, jezděte za ní Vy. Vyjedete brzy ráno, přes den budete spolu, vačer se vrátíte. A myslím, že to tak bude nejlíp.
A to ještě buďte rád, že nemusíte pěšky, jako dřív. Jak dokládá plno písniček. Namátkou si vzpomínám: Přes dvě vesnice já chodil za tebou... nebo Když jsem k vám chodíval přes ty lesy...nebo: Víš, co jsem se našlapal do Břevnova až z Vršovic, já tě tolik miloval, že to pro mě nebylo nic...Jaga.
Rada: Najdi si přítelkyni místně - blíž. Co chceš radit, když jí nestojíš za to, aby třeba 1x za rok přijela. Pokud nemá na autobus, tak ji těch pár korun pošli. Důvody jsi neuvedl, ani vzdálenost, takže co chceš ra(n)dit.
Kdyby chtěla, tak si to s rodiči nějak zařídí, občanku má od 15, předpokládám že je svéprávná
Záleží na okolnostech, možnostech a jak se dohodnete! Za svobodna jezdila moje nynější za mojí maličkostí, to i přesto, že jsem měl vyšší příjmy než ona. Ale bylo to dáno mj tím, že u ní bychom musely 3 osoby spát v garsonce na rozdíl ode mne, měl jsem svůj 1+1 a naposledy i skrze moje tehdejší zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.