Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žena točí globusem, Discobolos

Od: herd® odpovědí: 3 změna:

nazpívala Skupina Discobolos písničku "žena točí globusem"? Je to předělávka Boney M - Rasputin(asi). A má skupina Discobolos něco společného s Uhlířem, Šípem, Jandovou,Citron, Nezmaři, Fešáci?

Ono u těhle předělávek se roztrhne pytel když vznikne, tak ji pak nazpívá kde kdo, viz WellerMan, Sea Shanty, Těžkej pokondr. V krátkém rozdobí po sobě.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tuhle předělávku Rasputina v roce 1979 do češtiny přetextoval Michal Bukovič pro skupinu Bezinky (jinou verzi ani neznám). Je mimo jiné též autorem textu písní Prodavač (M. Tučný) nebo Řidič ten tvrdej chleba má (L. Vodička).

Discobolos byla studiová skupina proměnlivého složení a zpívala s nimi třeba Jana Kratochvílová. Na internetu jsem našel v rámci diskografie 2 alba + 1 kompilaci + 6 singlů. Na žádném z nich písnička Žena točí glóbusem není. Netvrdím, že ji nikdy nehráli, ale i Google vrací jen odkazy na Bezinky, pro které byla tato písnička určena.

Jako zpěváci na albech se kromě zmíněné J. Kratochvílové objevují L. Semelka, J. Schelinger, K. Černoch. Šipa, Uhlíře ani Fešáky jsem tam nezahlédl...

czechmusic.net/...

hodnocení

0x
Bezinky... Tedy aspoň od nich jsme to měli doma..Rasputina od Bezinek *smich* Více o tom nevím, jsem mladá, ani Vámi zmíněnou hudební skupinu asi neznám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]