Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odměna za založení účtu u RFB

Od: celestyna® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na "agitační" akci Raiffeisenbank, kdy nabízí novým zákazníkům po založení běžného účtu při splnění podmínky 3x měsíčně zaplatit kartou, odměnu 500,- Kč, a to na šest měsíců. Je v tom nějaký háček? Kdysi jsem slyšela, že to jde pouze při založení účtu online, k čemuž ale potřebujete dva doklady totožnosti - takže člověk, který má jen občanku (ne pas ani řidičák) nemá šanci? Osobně na pobočce to sjednat nelze? A mohu po vyčerpání těch avizovaných výhod účet zrušit (já vím, vypočítavost, ale u nenažraných bank mi to žíly netrhá) bez nějaké sankce? Ptám se za kamaráda, já už u RFB účet mám, takže toto využít nemohu. Děkuju za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iks
hodnocení

1x
Pokud máte jiný účet tak ho založíte přes bankovní identitu. Žádné doklady pak nepotřebujete. Po půl roce můžete účet zrušit. Žádná sankce tam neni
hodnocení

Děkuji moc. On má účet u Fio - ale mám další stupidní otázku: jak se prokazuje/získává bankovní identita? Musí mu to v té Fio potvrdit nějakým papírem nebo či co?

ml1

Ne je to naopak, pokud ji nechcete, musíte ji deaktivovat. Právě v rámci protlačování té i Dentity mezi lidi se zvolil ten postup, že ji banky zřizují automaticky.

Ale pozor, proslýchalo se, že jak ji poprvé použijete, má se za to, že jste počítačově gramotný, a stát vám zřídí datovou schránku ať chcete nebo ne. Tohle sice bylo později vyloučeno (datovku zavedli nakonec jen podnikatelům), ale s jistotou to nikdo tvrdit nemůže, že se tak nestane třeba za 5 let. Takže na používání té elektronické i Dentyty bych byl opatrný.

Reif eisen zkouší všechno možné, ale nepřišla mi nikdy nijak výhodná. Třeba když řeknu, že jsem zaměstnancem xyz tak rok nebudu muset platit poplatek za vedení účtu (no ve fio neplatím nic a ani ve spořitelně jsem neplatil tolik, co psali, že ušetřim). No ale dejme tomu, ale pak jsem tu samou akci viděl v metru a na dalších místech, kde podmínka zaměstnavatele xyz nebyla.

hodnocení

0x
Fio všem nastavilo identitu automaticky, případně to lze nastavit v internetbanking. Podobnou akci má i UniCredit 4000 odměna a měli i 400kc x 25mesiců.
V unicredit jsem tu 25x400 chytl, ale zajímavé je, že posílají 500 měsíčně. Jinak nejspíš po vycucání pobídky odejdu - elektronické bankovnictví je naprosto nesympatické - jinak bych odchod neřešil.
500? Tak to je divné. Ženě chodí 400.
Je tam jakási BaW odměna. Chodí to od června, řešit to nebudu.
Takže asi jen pro někoho.

joha
hodnocení

0x

RFB NIKDY-když jsem od nich odcházel,zablokovali mi na 14 dnů účet (než poslali mé peníze do mnou nově vybrané banky) a vůbec je nezajímalo,z čeho budeme žít !(nabídli mi výhodnou půjčku). Prý na to mají ze zákona právo a když jsem chtěl za těch 14dnů ůrok z "mých peněz",tak se mi vysmáli ...pakáž cizácká...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]