Ztratila jsem čich a chuť a zvedá se mi z toho žaludek
Od:moznacovidodpovědí:7změna:
Dobrý den, 4 dny jsem nemocná, nějaká viroza, covid, co já vím. Jsem v PN. Dva dny zpět jsem přestala úplně cítit a nemám žádnou chuť. Necítím ani ty nejsilnější parfémy, můžu jist horem dolem chilli, citron a nepoznám vůbec nic. Ono by to bylo i docela fajn, mohla bych jist saláty místo sladkostí a nepoznala bych rozdíl, ale já naopak nemám vůbec motivaci jist. Jak nevím co do sebe laduju, a jen zvykam hmotu, zvedá se mi z toho kufr, nemůžu na to jídlo ani koukat aniž bych se neobracela naruby. Ráno posnidam jogurt s nějakým kusem ovoce a teď do sebe tlačím pomelo, ale musím se u toho koukat jinam. Covid jsem sice měla ale nikdy ne se ztrátou těchto smyslů. Prejde to? Jak řešit to nechutenství? Děkuji
Tak přesně tohle mám už přes dva roky, po "posledním" covidu. Někdy občas něco malinko cítím, jak vůni tak chuť. Ale ani jedno z toho nijak výrazně. A to si vzpomínám, jak ty silné parfémy voní, co a jak chutná... Ale to je jen výjimečně. Většinou necítím nic a z jídla se mi nablívá. Je to děsné, dříve jsem měla výborný čich. Necítím ani kočičí wecko, prostě nic. Jídlem jsem schopná se otrávit, pokud není na pohled vidět, že mu něco je...Jak psal rádce výše - určitě navštivte lékaře, nenechte se odbýt. Sice je možnost, že je ztráta jen dočasná, při nemocech není ztráta čichu či nechutenství ničím výjimečným, ale pro jistotu si trvejte u lékaře na nějakém speciálním vyšetření.
Na 99% covid.. Hlavně pít (dehydratace), jist cokoli co zůstane, zkouset, po troskach, klidně jen trochu vyvaru. Cesnecky,cibule,zalezt pod peřinu a pořádně se vypotit, jako každá jiná viroza.. Pozor na zápal plic,při dusnosti záchranku,je třeba rychle se dostat ke kyslíku.
A není to ze stresu? Nemáte třeba stres s manželem, přítelem, dětmi? Nebo přemíru práce na domě se stresem?
Páč já mám z práce podobný stav, že mnoho let necítím. Necítím ani to, že vnuci mají plnou plínku a prý to smrdí, že to musím cítit. Necítím.
moznacovid
To sice mám, ale tady bych to typovala že to souvisí s tou virozou. Celkově mi nebylo poslední dny dobře, hlava, ucpané dutiny, až to přešlo ke téhle ztrátě
Přestože něco o tom vím, stejně si myslím, že toto musí řešit lékař. Když dojdete na ORL, tak tam Vám (třeba) dají vonné tyčinky různých barev a budete tipovat co a jak voní
Dobrý den.Mně z toho dostala moje neuroložka.Předepsala 10 injekcí a za nějaký čas znova 10 injekcí. Chuťse vrátila.Ćich jen na půl ale to předpověděla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.