Nejste přihlášen/a.
Přestože je tvá představa o rodině a společném budování bydlení přirozená, snaha o předělání nevhodného partnera působí neseriózně. Od prvopočátku bylo neomylně jasné, že on o nic takového nestojí. Kdyby měl zájem mít rodinu, tak by ji přece už dávno měl a kdyby měl zájem o společné budování bydlení, tak by neupozorňoval na výlučné vlastnictví. Je to typický nešvar stárnoucích žen vybrat si nevhodného partnera a pak se ho snažit obrobit jako kus materiálu. Marně.
Ani nemusím číst víc, stačí slovo bohém a bohémský styl.
To jsou lidi absolutně nepoužitelní pro rodinný život, sobci, kteří si bez ohledu na ostatní v rodině žijí svým stylem a přes to vlak nejede. Znám takové dva.
Seberte se a utíkejte, než budete nešťastná.
Uvědom si, že krásný a bezpečný domov chceš jen ty. Ne on. On je spokojený tak, jak to je. Netrať čas vyříkáváním si to, napravováním, nechtěnými změnami. Utíkej a koukej, jak je svět krásný i bez něho a jeho ruiny.
26 Let a organizačně schopná? A přitom tady brečí že se nikdy nevytřelo?
A co jsi teda konkrétně předvedla?
Jednak píšeš, že do toho nechceš cpát svoje peníze, druhak píšeš, že on ti nedá prostor? Myslím že kecáš. Ty to chceš opravovat za jeho peníze Tak to bych se taky cukal
Vem si jednu místnost a tam se předveď, ale za svý ) Prostě do toho zainvestuj a uvidíš. To ti určitě dovolí, pokud máš alespoň jednu ruku pravou
Aktivovat jej nemůžete, jak rostl a vyvíjel se, takový je. Rostl v lenocha, rodiče jej asi moc nevedli k udržování majetku. A najednou ten jeho klid chce nějaká ženská nepříjemně narušit. Připomínáte mi pohádku Zapomenutý čert, aneb Dalskabáty, hříšná ves, kdy činorodá a dravá baba Plajznerka vtrhla do domku starého čerta a všechno tam předělala podle svého. Jenže ten Váš čert to tak asi nechce a brání se. Když mu naženete do jeho klidného domu Vaši pilnou rodinu, která je něco jako Ferda Mravenec - práce všeho druhu, bude on mít po klidu.
Pokud nejste s pánem sezdaná, považuji za velkou odvahu /nechci psát přímo drzost/, aby Vám polovinu připsal. Proč? Nejste manželka. A nemůžete se snažit ani o to, cokoliv tam sama o své vůli předělávat. Za nějaký čas se mohou vaše cestY rozejít a on přijde o polovinu své nemovistosti. A nastanou problémy. Také bych sama nedala nic člověku, s kterým bych žila na psí knížku. Manželství je o něčem jiném, to už je právně ošetřeno.
Takového člověka skutečně aktivovat nemůžete. Je to prostě už v jeho povaze. Nemovitost je jeho, jen on o ní má právo rozhodovat. Vy tam nic nemáte a vypadá to, že mít ani nebudete, přece do toho nebudete investovat a honit tam svou rodinu pracovat.
Najděte si jiného čerta. Který buď bude co do majetku povolnější, nebo nejlépe takového, se kterým uzavřete sňatek. Pak budete moci rozhodovat, co opravit, co předělat...S tímhle to opravdu nepůjde. Jaga.
Promiňte, @won, ale uvědomte si, že jde o laickou poradnu (naštěstí navštěvovanou i odborníky ve svých oborech) a ty zdejší rádkyně, o nichž píšete s malinko nakyslým nádechem, radí podle svých vlastních zkušeností nebo podle ověřených zkušeností svého okolí. Rozhodně jim nejde o půlku baráku, proboha. Problém vůbec není v baráku, ale v tom chlapovi. Není to partner, s nímž by bylo možné mít funkční vztah. Nebude nikdy dělat nic pro to, aby žili spolu v pohodě. Proto je nejlepší rada KHDP (kopni ho do p*dele). Jinak se zabetonuje se sebestředným trotlem a navrch v ruině - za 20 let bez údržby to prostě ruina bude. A bez možnosti na tom něco změnit.
@won Aha, Vy jste muž. Tak to ten despekt chápu, to ani jinak nejde. Možná jste si nevšiml, že prakticky stejně jak ty Vámi opovrhované seniorky odpovídají i muži. Vám hodně leží v hlavě ten dům, ale tazatelka z mého pohldeu nevyjádřila touhu něco z toho vlastnit, aby to měla, ale když už, tak aby to mohla bez rizika zvelebit. Můj dojem.
Za tu vulgaritu, i když to běžně není můj styl, se neomlouvám. Použila jsem citát, včetně té zkratky.
A jéje @von vás si pamatuji,(koukám že dnes zase jiný nick) s každým jste hned hotový, všichni jsou dělníci u pasu, nebo uklízečky, jen Vy jste kolotoč. Nikdo vám nesahá ani po kotníky.
Vlastně Vy jste zde jen takový rozesíratel, A ano, jen obyčejný Troll u kterého počítám, že byl vyhozen ze všech soc.sítí a proto zevlujete a urážíte zde.
No vždyť jsem to říkal.
Pane Won prozradím, do důchodu mám ještě daleko.
Zrovna píšu z práce a ujišťuji vás že od pásu to není. Taky ukázka vašeho kvalitního odhadu
Říkáte že rady jsou často k ničemu, tak proč sem sakra lezete a jen prudíte?
Ta vaše rada je naprostá blbost. Bydlení je v tomto konkrétním případě, a budu se tím opakovat, naprosto nepodstatné. Protože to se vždy dá nějak vyřešit. Ti dva se rozcházejí ve zcela jiné, ale naprosto zásadní věci - jak si představují budoucí soužití. A bydlet s někým a střádat si peníze s tím, že už dnes vím, že za 10 let odcházím, to je kapitální krávovina. Proč ztrácet 10 let v nějakém neperspektivním vztahu jenom proto, že ušetřím ušmudlané 3 miliony? Nehledě k tomu, že se mi trochu příčí dělat ze sebe podrazáka. Prostě plácáte kraviny.
Jdete na to úplně špatně.
Růžové brýle opadly a spatřujete realitu.
Zkuste se zabývat mnohostí problémů, který má váš partner, jestli náhodou není přetížený a domov je odpočinek, nikoli další stres z kreativity. Zkuste jeho potíže rozklíčovat a snažit se mu pomalu servírovat řešení krásného bydlení.
Taky chlapovi nemusí vyhovovat váše bezbřehá kreativita měnit věci, na které on jejiž zvyklý.Já jsem své ženě dal volné ruce, ona si to přestavěla jak to chtal ona a dne mě bere čert, ale respektuji to.
Možná vás vůbec nectí jak Femme Fatale, ale jako jednu z mnoha, která u něj zrovna bydlí.
Pokud je cholerik, tak je to vůdčí typ, a názory jiných nepřijímá.
Muž se žení a žena se vdává za muže. Bere si ho, přebírá jeho jméno. ona jde za ním a bere si ho jaký je.
Musíte se rozhodnout jestli budete EVA, nebo LILITH.
Poslední dobou některé ženy hledají muže pouze jako dárce semene a kteří budou skákat, jak ony budou pískat. Takových žen je ale příliš mnoho, a submisivních mužů příliš málo na to, aby utvořili pár. Některé ženy přímo nesnáší chlapy a jejich strereotypy a potřebují je měnit.
Zkuste místo Vašeho slova AKTIVOVAT použít lepší slovo LOCKNOUT a pak pochopíte, že pro chlapa jako hlavy rodiny zamykat do vašich myšlenkových "map" pokud je to chlap a není to zelenina možná vůbec nepůjde.
Zkuste ten Vás aktivismus malinko potlačit. neměňte jeho, můžete pouze změnit SEBE
Sportujete, cestujete a co dál? Co Vám přítel nabízí, kromě zábavy? Je třeba si společně pohovořit, co každý od života očekáváte. Jak si společný život dál představujete. Zda jen zábavu nebo v budoucnu rodinu - děti. Požádá Vás o ruku, vyjádří se, nebo si chce jen užívat? Pokud nenabízí nic, hledala bych jinde. Dokud je čas.
Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.