Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v roce 1962 se ve vojenských útvarech v Plzni zpívala pochodový písnička, kde mimo jiné byla slova :
" padla růže, já jsem tu růži rychle zved, prosil o polibek, ona všat tiše pravila - já nelíbám "
Prosím, neznáte někdo tu písničku a celá její slova? Předem mnohokráte děkuji !
Tu písničku znám, ale nevím, jak bych vám přiblížila melodii. Tu si snad vybavíte. Zadala jsem její další slova do vyhledavače, a našla jsem její text na web2.mlp.cz/... Je to dlouhé čtení, ale slova vámi hledané písničky jsou na stránkách 173 a 174. Snad je to to, co hledáte.
Včera jsem byla na výšlapu za kvetoucími bledulemi. Vedl nás pán, velký turita, ale i fanatik. Táhl nás cestou necestou. Přelézali jsme potoky, brodili se blátem rozježděných lesních cest, padali z klád, táhli se ostružiním do nejvyššího bodu okolí. A pak zas klouzali a padali z toho nejvyššího bodu dolů. Bylo to děsné, ale současně i krásné.
A tak jsme si v jedné chvíli, aniž bychom se domluvili, začali společně zpívat: Přes spáleniště, přes krvavé řeky, pluk za plukem jde neochvějně dál...Úplně to vyjádřilo naši náladu, která byla zrovna pod bodem mrazu.
Nakonec jsme to zvládli. Ano, i vhodná písnička ve vhodný okamžik dokáže pomoci. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.