Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vojenská písnička

Od: staroch odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v roce 1962 se ve vojenských útvarech v Plzni zpívala pochodový písnička, kde mimo jiné byla slova :

" padla růže, já jsem tu růži rychle zved, prosil o polibek, ona všat tiše pravila - já nelíbám "

Prosím, neznáte někdo tu písničku a celá její slova? Předem mnohokráte děkuji !

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tu písničku znám, ale nevím, jak bych vám přiblížila melodii. Tu si snad vybavíte. Zadala jsem její další slova do vyhledavače, a našla jsem její text na web2.mlp.cz/... Je to dlouhé čtení, ale slova vámi hledané písničky jsou na stránkách 173 a 174. Snad je to to, co hledáte.

staroch
hodnocení

Děkuji mnohokrát - to je ono DĚKUJI !

lmgify

Je divné, že na celém Internetu je jen jedna jediná zmínka té písně a to ještě jen v knížce. Ani neznáme název té písně, tedy nemůžeme hledat melodii. Ve své době (před 1.sv.válkou!) to musela být známější písnička.

hodnocení

0x

No ja znam jen Smer Praha, Pres spaleniste... Tu bych mozna dal jeste po 35letech dohromady ;)

Včera jsem byla na výšlapu za kvetoucími bledulemi. Vedl nás pán, velký turita, ale i fanatik. Táhl nás cestou necestou. Přelézali jsme potoky, brodili se blátem rozježděných lesních cest, padali z klád, táhli se ostružiním do nejvyššího bodu okolí. A pak zas klouzali a padali z toho nejvyššího bodu dolů. Bylo to děsné, ale současně i krásné.

A tak jsme si v jedné chvíli, aniž bychom se domluvili, začali společně zpívat: Přes spáleniště, přes krvavé řeky, pluk za plukem jde neochvějně dál...Úplně to vyjádřilo naši náladu, která byla zrovna pod bodem mrazu.

Nakonec jsme to zvládli. Ano, i vhodná písnička ve vhodný okamžik dokáže pomoci. Jaga.

staroch
hodnocení

Děkju, ty písničky znám, ale hledal jsem jinou,

ruzna
hodnocení

0x

Není to tohle "veledílo"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]