Dobrý den, Jsem čerstvě po operaci menisku, (Roztržení rukojeti kbelíku) a jen by mě zajímalo, jestli tady měl i někdo další tenhle úraz? Zajímá mě to, protože je to docela bolestivé zranění a jsem ráda, že mám i operaci za sebou. Teď otázka, co nejlépe můžu udělat, aby koleno bylo v dobrém stavu? Rehabilitace, správna strava a vše pomalinku. Pak také mám velké bolesti a nejsem si jistá, jestli až tak velké bolesti jsou běžné? Jinak by mne opravdu zajímalo, jaké s tímto úrazem máte zkušenost a budu moc ráda, když se někdo najde. Přeji krásnou neděli.
Při operaci menisku mi byl vyndán kousek, který jsem si urazila. Bylo mi lékařem doporučeno málo chodit pěšky a hodně jezdit na kole, tím se šetří kloub, kde kus menisku chybí. Jenomže je to již dvacet let a nyní jsou jistě jiné metody. Přeji vám úspěšnou rekonvalescenci.
ru
Chápu, děkuji moc. Mě se právě celý utrhl a museli mi ho přišít k sobě. Bude to asi nějakou dobu trvat, než budu moct vůbec našlapovat, natož chodit. Vím, že je to ale už jinak, než dříve Přeji vám krásný zbytek víkendu.
Roztržený meniskus vám pravděpodobně sešili.Poměrně silná bolest je normální,určitě vám dali a předepsali léky na její tlumení.Kupte si léky na tlumení bolesti,volně dostupné,pozor na předávkování.Rehabilitační cviky začínají prakticky hned po propustění z nemocnice,ty vykonávejte dle rad terapeuta.Hlavně se vyvarujte rotačním pohybům kolena.Nenechte koleno zatuhnout.Operace menisku není to nejhorší,co vás mohlo postihnout a do pár týdnů budete opět fit.
ru
Děkuji za rady, jsem druhý den doma a operaci jsem měla ve 3 odpoledne, pustili mě druhý den ráno. Užívám právě Ibuprofen, nic jiného a koukám, že za týden bych měla jít na kontrolu. Jinak je ta noha hodně těžká a sebemenší pohyb hodně bolí, vlastně to ty léky ani netlumí. Ráno je to lepší a později mnohem horší, ale zlepšení vidím. Bolí mě vlastně i nehty na nože, občas mě to není pálí a ten vnitřek kolene, což je jistě běžné.
Když ležíte, nohu si podložte, můžete i chladit, zmírníte otok.Klidně podložte i v spánku.Ibuprofen by měl stačit.
ru
Ano, snažím se chladit. Jinak mám takovou tu těžkou ortézu, která drží celé koleno a mám ji prý mít stále na sobě, nohu narovno, zatím ji nemám prý zatěžovat, ani by to nešlo. Horší je to trochu s tou bolestí,hlavně při chůzi,možná jsem na to citlivá, protože mám i chronicky bolavé nohy, ale věřím, že se to bude postupně zlepšovat. Mockrát vám děkuji za pomoc.
Je mi to jasný, právě proto se musí kupovat kvalitní kýble a ne někde v hypermarketu za pár korun...
ru
Není to o kýblu z hypermarketu, ale obrazně řečen název typu poškození menisku. Říká se spíše ale, že meniskus se odtrhne jako ucho od košíku, nebo v Angličtině Bucket Handle.
Tenkrát mne vybavili v nemocnici, když mne propouštěli, lékem proti zánětu a druhý lék byl proti bolesti. Protizánětlivý využívat a ten na bolest podle potřeby.
ru
Mě předtím dali Aulin, ale po tom jsem zvracela, jinak mi nic speciálního nedali, jen injekce proti prevenci trombózy.
Kolena souvisí s ledvinami. Artrózám, artritidám i hojení menisku prospěje víc pít, nepřehánět to s masem a uzeninami, proplachovat se urologickými čaji. Rehabilitace určitě. Magnety, Biolampa a kostivalové mazání nebo Artrin. Plavání, rotoped n. kolo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.