Ghosting od dlouholeté kamarádky - psát k narozeninám?
Od:sdodpovědí:6změna:
Zdravím, potrebuju slyšet pohled na věc i někoho jiného. 15 let jsem se každý den bavila o všem s jednou z nejlepších kamarádek, byly jsme si velmi blízké a rikaly jsme si úplně všechno. Ze dne na den však přestala odepisovat. Když jsem se zeptala, co se děje, odpověděla po týdnu ze nic, ze toho má hodně. Pak se opět přestala ozývat. Napsala jsem ji, jestli je fakt všechno v pořádku. Odepsala, ze teda bude upřímná, ale uvědomila si, ze naše přátelství nemá moc do budoucna smysl a ze nejprve plánovala proste neodpesisovat s tím, ze to “vyšumí”. Ze důvod není ve me a ze vi ze je to divne, ale proste to to tak cítí. Tak jsem to přestala řešit, ale po 15 letech přátelství mám toho člověka rada, porad mám pocit, ze tu pro ni cvičí být. Myslela jsem, ze je vše mezi námi v pohode, sle pak organizovala třídní dráž a jednotnou me tam nepozvala. O srazu jsem se dozvěděla od jiné spoluzacky. Když jsem na sraz přišla, chovala se ke me jako by nic a ještě me i objala. Pak jsem ji ještě psala, ze me to mrzí, ze mám pocit, ze jsem něco udělala špatne. Na to mi napsala, ze to fakt není moje chyba a ze je všechno v pohode. Po par měsících si me odstranila z přátel. Napsala jsem ji, ze co se teda děje, ze tomu nerozumím. Odpověď jsem nedostala. Psala jsem, ze se klidně rada sejdu s promluvim si o tom, ze ji nenutim se se mnou dal bavit, jen mi po tolika letech přijde fér vědět, co se stalo, ze me uolne ze dne na den odrizla. Na to opět neodepsala. brzy bude mít narozeniny a mne přijde fér ji po tolika letech kamarádství aspoň k těm narozeninám poprat, ale nevím, jestli není lepší se už neozyvat a nechat ti být. Zároveň si přijdu špatne, ze bych ji ani nepoprala, jestli ji to ode me nezamrzí. Jak byste reagovali vy? Přáním se nechci nijak vnucovat, jen mi to přijde i jako slušnost se ozvat a aspoň poprat.
Vidíte, že přestala mít zájem, už několikrát jste to postřehla, ani vám neodpovídá, tak nemá cenu se vnucovat nebo se připomínat. Tu vaši slušnost ona už vnímat nebude. Být vámi, také se také odmlčím, ono někdy i dlouholeté přátelství mezi ženami může vyšumět.
A to je přesně ten důvod, proč existuje ghosting. Lidé jako vy. Evidentně dotyčná poznala, že se vám stejně nedá nic vysvětlit (a ve skutečnosti ani není co - vztah je dar který buď je nebo ne, a když skončí, nedluží nikomu nikdo nutně vysvětlení), tak se rozhodla pro ghosting. Evidentně je to málo, protože jí ani tak nedáte pokoj. Jestli jste to doteď nepochopila, tak je to takhle: prostě se s vámi nechce bavit ani stýkat, nechte ji napokoji a nekontaktujte ji. A když se pak náhodou někde potkáte - co byste si jiného představovala, kromě toho že normálně pozdraví? Že se snad bude omlouvat a klečet? Není za co.
Měla jsem s jednou mnohaletou kamarádkou úplně stejný problém. Přesně stejný průběh. Až na ten sraz, nebyly jsme spolužačky. Několikrát jsem se pokusila zjistit, co se stalo, a obvykle bez odpovědi, jenom jednou strohé "mám toho moc". Přitom dosud, vždycky když jsme toho jedna "měla moc", druhá ji podporovala a byla nablízku,
Na Vašem místě bych ji už nekontaktovala. Zřejmě ji taky nezajímalo, že Vás zamrzí, když Vám neposlala pozvánku na sraz.
S mojí kamarádkou se to nakonec zase dalo do pořádku, ale je to tak trochu slepovaný hrneček. Už nejsme tak vřelé a otevřené jako dřív. Jsme slušné a milé a pro společenský kontakt to stačí, víc asi už chtít nemůžu.
Každý věkem vyzráváme a někdy se stane, že nám blízký člověk se po letech s námi názorově a myšlenkově natolik rozchází, až to jedna či druhá strana potřebuje utnout, protože ji to už vyčerpává a bere čas, který chce investovat jinam. A tohle nejde té druhé straně nijak vysvětlit.
A zdá se, že jste si změn v čase nevšimla a proto chcete znát "důvod". Ona vám ho už napsala: "uvědomila si, ze naše přátelství nemá moc do budoucna smysl ". Přijměte to a bavte se s ostatními kamarádkami. A jestli si posíláte přání k narozeninám i s ostatními spolužáky, s kterými se máte možnost bavit jednou za čas, tak jí ho pošlete. Jinak ne, vždyť si vás vyřadila z přátel na soc.síti.
Tak byla k vám upřímná.Prostě zjistila, že už si s vámi nerozumí,že každá máte rozdílné priority.To se někdy stane.Na sraz vás asi nepozvala protože se bála, že jí budete přátelství zase vnucovat, i když vám už svůj názor několikrát řekla.K narozeninám bych jí nepřála.Prostě bych to vzala tak,že z kamarádky se stala jenom moje známá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.