Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Artroza kolene

Od: radan odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Mám artrozu kolene 4.stupně. Výměna ze zdravotních duvodu je podle primáře riziková. Jsou v prodeji ruzné bandáže proti bolesti atd. Jaké máte zkušenosti ohledně výběru vhodné atd? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host
hodnocení

5x

Nejlepší je poradit se s vaším ortopédem, který má před sebou snímek a zná i váš další zdravotní stav.

Doporučí vám například udržovat si přijatelnou váhu, přirozený mírný pohyb bez přetěžování kolene, možná plavání, lázeňskou léčbu, doporučí vhodné léky pro zklidnění bolesti (pokud je), Udržování těla i dušebního stavu, atd.

Laicky vám možná budou pro nějaké delší nutné pěší pochůzky vyhovovat běžné bandáže elastickým obvazem atd.

host

mimo jiné i kvalitní boty pro pohodlnou chůzi s dobrým pružným došlapem.

hodnocení

3x

Já mám koleno na výměnu, jsem objednaná na příští rok, ale jelikož se chci operaci vyhnout, půjdu 2x do roka na kolagenovou injekci do kolene za 1500. Už to mám s ortopédem domluvený. Mělo by to trochu pomoct.

Na ty jsem chodila 3 roky a výměně jsem se nevyhnula.

Vyhozené peníze. Sestra měla šest injekcí po tisícovce nějak po sobě a mírná úleva max 14dni. Operace se neustále odkládala, už má za sebou a teď čeká na druhé. Vyradte živočišnou stravu, více čerstvé zeleniny a ovoce, uleví se vám více a tento stav vydrží, pokud se budete takto stravovat. Samozřejmě prokrvovat pohybem, více krve, více živin.

hodnocení

3x

TEP kolene mi nepřipadá rizikové. To ale musí posoudit, samozřejmě, Váš lékař. Jediným rizikem může být vysoká váha, neboť silně obézního člověka pak protéza neunese, může se to celé rozpadnout a je to všechno v čudu. Anebo hodně vysoký věk. Ale: šla na TEP paní, 85 let, mně dělali koleno v mých 60 letech, jsem diabetik. Tak opravdu nevím, co jiného by mohlo být na překážku. Čeká se ale dlouho, to je pravda.

Injekce do kolene jsem zprvu také dostávala, peněženka mi zhubla, bolesti zůstávaly. Nebylo to k ničemu.

Měla byste napsat Váš věk, váhu, a důvod, proč je to pro Vás rizikové. Zeptala bych se pak na to svého ortopeda /vynikajícího/.

Pokud je kloub zachvácen silnou artrózou, nepomůže skutečně NIC. Injekce, bandáže, léky...chrupavka je prostě už obroušená, nenaroste a skutečně nic, kromě TEP, člověka problémů nezbaví. Vím to, taky se mi nechtělo a dneska jsem za své rozhodnutí ráda. Jaga.

hodnocení

0x

Nepíšete jak jste stará, kolik máte nadváhu a jestli nemáte nějakou vážnou nemoc, třeba špatné srdíčko nebo CHOPN. Já mám fungl novou kyčel asi 10 let, bez narkozy, jen do páteře a pohoda. Jen se divím sama sobě, že jsem nešla dříve, že jsem se tak dlouho trápila.

Napište ta rizika, já byla na výměně taky jako velmi rizikova, pokud to nechcete zveřejnit, napište mi do vnitřní pošty.

Já o žádných rizicích nevím. To mi bylo nějak 65 let. Doporučila mi to dcera-fyzioterapeut a snacha-rehabilitační. Po operaci jsem byla týden na rehabilitačním oddělení a odtamtud mě odvezli na měsíc do lázní, kde mě kloub rozpohybovali a naučili chodit po schodech, do vany, do auta, po nerovném povrchu atd. . Nemohla jsem se zbavit hole, ale to ne pro bolest, ale měla jsem to v hlavě. Když budu vzpomínat, tak bez hole, bez kulhání jsem chodila cca 2. měsíc po operaci. Místo jizvy mám bíou čárku.

id
hodnocení

0x
U nás v rodině používáme " samolepící bandáž pro koně". To je jedinný pružný obvaz, který z kolene nespadne a drží koleno ve správné poloze. Ortézy se neosvědčily.

hodnocení

0x

S artrozou už 2 stupně máte nárok na lázně. Doporučím Jáchymov, oddálil jsem si operaci o 6 let.Každý sudý rok na komplexní a každý lichý jsem si to platil. Nakonec jsem se operaci stejně nevyhnul

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]