Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl Hojer i ve skutečnosti oběšen bosý?

Od: kazminski® odpovědí: 3 změna:

Zřejmě vám neunikl fantastický filmový a herecký počin Metoda Markovič, kde na konci Hojera oběsí, ale on je při popravě bosý! Praktikovalo se to tak i ve skutečnosti? Předpokládal bych, že vězni jdoucí na popravu v roce 1986 měli při své poslední cestě boty.

Byl Hojer i ve skutečnosti oběšen bosý?
Byl Hojer i ve skutečnosti oběšen bosý? #2
Byl Hojer i ve skutečnosti oběšen bosý? #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

1x

Myslim, že ano. Je rozšířený názor, že ztracené boty při nějakém incidentu, nehodě a tak je znamení, že to účastník nepřežil. Je tedy přirozeně boty rovnou sundat, protože nemá boty = je mrtvý, s chutí do toho, půl je hotovo.

hodnocení

0x

Nepředpokládáte snad, že někdo ze zdejší poradny byl přítomen Hojerově popravě, že? V té době už dávno nebyly veřejné popravy, to snad víte. Ovšem ty snímky z filmu - to je podle mě hodně ,,filmová licence´´ - pokud jsem informován, nepopravovalo se v jakémsi bazénu, ale ve sklepě u jednoducháho propadla.

Doporučuji si pročíst vyprávění popravčího, který se té popravy účastnil. Za mě je velmi pozoruhodný i jeho názor na Havla, který popisuje v závěru článku.

ahaonline.cz/...

Na fotke v clanku je presne zachytena miestnost pre popravu, podobna bola v Bratislave, flm ukazuje skor anglo-americky system, tzv. long-drop, ked odsudeny pada 1 - 2m a trhnutie pri zastaveni mu zlomi vazy.

CK monarchia a nastupne staty popravovali skor udusenim pri zaveseni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]