Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze na EKG vidět náznaky na infarkt nebo jen již proběhlý infarkt?

Od: zirafa odpovědí: 2 změna:

Zdravím, vše to začalo únavou a pak na to ještě jsem celou noc nespala a to mě už začalo být nějak divně, myslela jsem , že je to z toho nevyspání. Začala mě bolet hlava jako uvnitř lebky a rozmazané vidění ,dále malý tlak na hrudníku levé strany to jsem přikládala z nevyspání , že se to srovná. Druhý den větší tlak na hrudníku a třetí den se mi z toho mrtvila paže také na levé straně. Dala jsem si vitamin b a hořčík vitamin c a paralen.Dva dny zlepšení avšak úplně v pořádku to nebylo. únava stále rozmazané vidění únava spavost. tlak na hrudníku menší, ruka trochu znecitlinější, ale šlo to. Večer zhoršení .Dnes je opět zlepšení ,ale dobré to není. Bráním se doktrům , prototže mám s nima hodně špatně zkušenosti , nic většinou nezjistí vše zlehčují popřípadě vám nevěří a nechce se jin nic moc řešit. Akorát jste pak za nějakého hypochondra.Dříve ti to byli skuteční lékaři dnes slovo doktor na ně opravdu nesedí. Bohužel, jestli to úplně nepřejde tak tam stejně budu muset. Nechci zas aby si mě přehazovali jak horkej brambor.Zajímá mě zda někdo měl něco podobného a co to bylo? Dále jestli je vidět na tom EKG i náznak na infark nebo jen proběhlý infarkt nebo anit to nemusí být vidět?

díky za odpovědi?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Může to být cokoliv. Kolegu odvezla rychlá s typickými příznaky infarktu a nakonec to byly záda. Nicméně řešit tohle doma paralenem... *nevi*

hehe
hodnocení

0x
Ahoj, nejsem sice lékař, a infarkt jsem naštěstí neprodělala, ale rozhodně bolest či znecitlivění levé paže a bolest na hrudi je nejčastější příznak infarktu, infarkt nemusí být náhlý, ale rozvíjet se postupně, proto bych to rozhodně nepodceňovala, chápu, že máte strach z doktorů, ale zase si myslím, že je lepší si někam dojít a aby jste si byla jistá, než aby to došlo moc daleko :/ Zkazit tím nic nemůžete. Infarkt to být nemusí, ale existuje plno jiných srdečních onemocní, které by se měla řešit.
A jinak ano, na EKG to vidět lze, plus na podezření na infarkt se odebírá i krev nejen na srdeční markery, což jsou dost důležité ukazatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]