Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čestné prohlášení - daně

Od: eva* odpovědí: 1 změna:

Zdravím, od minulého roku podnikám na vedlejší činnosti při zaměstnání. Už jsem si zjistila, že pokud moje příjmy z vedlejší činnosti nepřekročí 20 000,-, tak daňové přiznání podávat nemusím, ale stačí jen čestné prohlášení. Všude jsem ale našla jen formulář na čestné prohlášení k nulové dani z příjmu. Co když ale budu mít příjem třeba 10 000,-? Mám i v tomto případě vyplnit toto čestné prohlášení k nulové dani z příjmu, kde se píše, že jsem neměla žádné příjmy nebo mám napsat čestné prohlášení o tom, že můj příjem byl tolik a tolik, což je méně než 20 000,- a tím pádem není nutné podat daňové přiznání? Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování (Daňový řád § 136/5).
Říjďte se zákonem. O sdělování nezdanitelných příjmů se tam nic nepíše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]