Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již půl roku pracuji na 3 směny v pořadí raní- noční - odpolední.
Napadá mě jestli by nebylo ze zdravotního hlediska lepší pořadí rani- odpolední-noční.
Máte s prací na 3 směny nějaké zkušenosti? pište, díky za názory.
3 směnný pracovní cyklus je normální pracovní doba, není nic neobvyklého. Tento způsob rozdělení směn se praktikuje v nepřetržitém provozu np. šachty. Pořadí směn R - N - O je proto, že klidně můžete natoupit do práce npř. po ranní na noční, po noční na odpolední a neporušujete zákonník práce. (min.8 hodin odpočinku mezi směnami)
Dělat na 3 směny je na nic. Čím je člověk starší, tím si na to hůř zvyká a někdo si nezvykne vůbec. To je život o ničem. Časem se dostaví zdravotní problémy. Pro člověka jako tvora je takový to režim nepřirozený. A je jedno v jakém rytmu se směny střídají.
Gregore, jeden čas jsem druhé zaměstnání o víkendy v hotelu, jako recepční. Byly to 12 hodinové směny, denní a noční. Když na mně přišel víkend s noční směnou, byla to hrůza. Ráno jsem přišla domů a nemohla jsem usnout a nabrat síly na další noční, že jsem nakonec musela volat kolegyni, aby šla za mně. Pak jsem se s majitelem domluvila již jen na denních směnách. Ale měli jsme v domě sousedy, kteří pracovali ve fabrice na tři směny a to celý život až do důchodu, a vychovali dvě děti. Každý jsme jiný a velmi obdivuji zdravotnický a lékařský personál, kdy musí rozhodovat o lidských životech, třeba uprostřed noci a začít operovat. Musí to být hodně náročné a vyčerpávající. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.