Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření nadledvinek?

Od: stitch odpovědí: 5 změna:
Zdravím, před nedávnem jsem zde dával dotaz ohledně mého dobrého kamaráda, který už třetí měsíc trpí bolestmi v oblasti srdce, kvůli kterým ani jednu noc pořádně nespí. Odkaz na otázku zde: poradte.cz/...
Po snad měsíci a půl braní prášků na úzkosti se stav nezlepšil = hlava to není. Na psychině mu doktorka navíc řekla, že si nemyslí že to je v hlavě, že jí to nesedí. Přesto mu tehdy předepsala prášky a nikde už ho kvůli téhle chybě neberou vážně... píšu zde s dotazem, zda není nějaká možnost, kde by mu bez problémů a nelogických předsudků co nejdříve vyšetřili nadledvinky? Stav se zhoršuje, a jsou dny kdy kvůli bolestem má problém vůbec dojít otevřít dveře od bytu (věk 22, sportovec). Kvůli historii na psychině mu v Olomouci odmítli vyšetřit nadledviny a doktoři jsou tu neochotní a zaujatí.
Bolesti u srdce, nespavost, přibývá na váze přestože málo jí, slabost, někdy malátnost. Jak jsem psal, prášky bral a bere už asi měsíc a půl, bez ani minimálního zlepšení, u psycholožky byl - jen aby nikdo opět nepsal, že tohle způsobuje hlava...
Pokud by někoho napadlo nějakej jiné vyšetření co by mohlo odhalit problém, nebo by případně někdo doporučil někoho kdo by mohl pomoct, budeme rádi. Nevím jak dlouho ještě v tomhle stavu vydrží, dokud nezkolabuje úplně. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dám svůj a bráchův velmi podobný příběh. Bolest v kolem srdce, až pod lopatku a až do břicha. Panika, úzkost. Léta! Brácha dostal na tohle modrou knížku. A to jsem závodně hrála basket a brácha volejbal a lyžoval. A přesto, takto strašné probémy a nikdo nic nenašel. Až jako maminu, se dvěma dětmi, když mě takový záchvat před ordinací potkal, lékařka našla původce. Páteř! Ploténka přiskřipla nerv, který jde k srdci a z toho takové problémy. Občas se toto stane i dnes. Vím, že nesmím poanikařit, ale udělat několik uvolňovacích cviků.

Nadledvinky? Přestaňte si číst v lékařských knihách, protože ještě zjistíte, že máte hiorečku omladic! Nadledvinky, to je opravdu hodně složitý orgán, který tvoří hormony a rozhodně nebolí a viditelné problémy nedělá. Puberta je obtížné období a psychika v tomto období je velmi obtížná. Nemusíte se, oba, bát kolapsu. Je potřeba zaměstnat hlavu a psychiku něčím jiným, než pozorováním sebe. Je potřeba se zatvrdit, udělat všechno pro to, aby z vás nebyl sulc, ale pevný chlap, který bude oporou pro svou rodinu. Ale musí začít se sebou!

stitch
hodnocení

Nadledvinky mu byly doporučené vyšetřit naší známou doktorkou, neuroložkou. Pubertu už máme dávno za sebou a s tím co jsme si zažili bych řekl, že jsme duševně v celku odolní. Právě kvůli té bolesti není schopný si ani užít věci co rád dělal, nejde se na ni nesoustředit kvůli její intenzitě.
Každopádně mohla byste nám poradit nějaké cviky co Vám pomohly?

Myslíte uvolňovací cviky na páteř? Jůtub jich zná vagony i s komentářem. Dost dobře vám několika větami nemohu popsat tak, aby byly vykonány správně a neublížily. *mir*Rychlá pomoc: Otevřené dveře, zády k nim, rukama se za horní hranu pověsit. Skrčit nohy. Vahou těla se páteř natáhne a všechno "naskáče" na své místo. Přetím ale je potřeba prášek na bolest. Jinak je drobné svalstvo okolo v křeči z bolesti a špatné postavení drží. Je potřeba uvolnit.

pavlik

Můžete si myslet, jak jste duševně odolní a v pořádku, ale psychika je prevít. A podvědomě takovéto to zatnutí, stres a starosti způsobí zatuhnutí, bolesti svalů, trapézů, beder. Čím více se v tom člověk babrá, tím je to horší. Začne pak bolet třeba i do stehen, trnout ruce, bolet a točit se hlava, problémy s trávením, píchat a bolet v hrudníku, boku. Když se to zavčas neutne začne se to ve spirále samo zhoršovat - čím mi je hůře, tím mi je fyzicky hůře. Je třeba se nějak odstresovat, myslet pozitivně, nebýt zatnutý, začít rehabilitovat, denně cvičit, chodit na procházky, případně začít rekreačně sportovat, případně si zaplatit lázně (hodně pomůže).

Já něříkám, že nemůže být nějaký interní problém, ale páteř dokáže ukrutně zlobit jen fyzickou pasivitou a stresem, že si jeden může myslet, že má před sebou max. pár týdnů života. Píšu ze skušenosti, ne z načteného!

liska5
hodnocení

0x

Zkuste kontaktovat TCM Herbs. Podrobnosti na: www.patentnimedicina.cz. Ve Vašem případě jde o diagnostiku především.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]