Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem těhotná studuji a rodiče mě a mého přítele chtějí vyhodit z jejich domu

Od: sarulaa odpovědí: 12 změna:
Dobrý den chci se zeptat jsem s přítelem od 16 let momentálně mi je 19 a po celou dobu vztahu mě živí přítel protože rodiče mi řekli že mě živit nebudou mám rozvedené rodiče matka žije na bytě a otec v domě který patří oboum a byt je psaný na babičku ale s tím že až umře bude můj a mého mladšího bratra. Momentálně bydlíme s přítelem v domě s mojim otcem a platí tu vše přítel a můj otec nic a ještě k tomu mě přítel živí páč rodiče mi řekli že mě živit nebudou i když studuji ještě ale před 8 měsíci jsem s přítelem otěhotněla a moji rodiče mě a mého přítele chtějí vyhodit z domu tak se chci zeptat zda to můžou udělat a zda po nich mužů žádat nějaké peníze nebo něco když se o mě od 16 staral přítel a to jsem ještě momentálně studentka a nebo jestli mám právo na majetek nebo tak oba dva moji rodiče jsou alkoholici a prostě celkove mi zničili život tím že se o nás s bratrem neuměly pořádně postarat. bratra má v péči babička a stará se o něj ale mě prostě musí živit přítel a teď když mám za měsíc porodit nemáme peníze na to si jen tak sehnat bydlení a platit tak vysoký nájem tak se chci zeptat co mám dělat a jaké mám prava. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tak
hodnocení

7x

Je vám 19, ještě studujete, takže do 3 měsíců máte maturitu a ukončení studia. Rodiče vás chtějí vyhodit z domu, ale už jste plnoletá,samostatná, svéprávná, přitlovi je možná i více než vám, takže možná už pracuje. Živí vás, ale fungujete skoro už jako manželé, čekáte dokonce rodinu. Proč se tedy chcete lepit v tomto věku na rodiče a ještě k tomu alkoholiky. Najděte se prozatím nějakou ubytovnu, později řešte svuj byt a budete mít klid. Možná máte zatím jeden příjem, ale i tak mnoho rodin žije a musí vyjít.

Třeba proto, že je to povinnost živit své děti dokud toho nejsou samy schopny?

hodnocení

1x

Je to trochu nepřehledné, ale zkusím to. Zajděte si na OSPOD a poraďte se jak dál. V každém případě požádat oba rodiče /každého zvlášť/ o stanovení výše alimentů a nechat to celé zpětně...teď si nejsem jist, jde asi o rok nazpět. Otci stanovit nájemné a zároveň mu dát výpověď z bytu kde nic neplatí. Poprosit o to babičku, nebo jí vysvětlit, že vše sami neutáhnete.

asd1

Otci nájemné když vlastní polovinu domu? Asi ne e...

kolemjdouci
Ospod v 19 letech?

OSPOD funguje dokud dítě studuje a živí ho rodiče.

asd1
hodnocení

1x

A alkoholikem bych nebydlel = odstěhujte se.

Pokud studuješ tak máš nárok na výživné, pokud ti to rodiče nedají dobrovolně tak to vymůžeš soudně. V tomhle soudy fungují rychle, pokud nevíš jak podat žalobu na určení výživného tak jsou bezplatné právní poradny, ospod atd.

Přítel jako otec má povinnost živit tebe i dítě, vzhledem k tomu že teď platí všechno tak tam problém není.

Na zdědění bytu nespoléhej, zdědí ho babičky dcera, když ho prodá a peníze utratí tak nezdědíš nic. Babička by to musela převést an tebe ještě za života (a nechat si břemeno dožití), pak bys mohla mamku kdykoliv vyhodit ty, aspoň bys an ní měla páka - příspěvek na údržbu domu, energie atd.. i když po vlastní mámě bych nechtěl nic.

hodnocení

0x
Dokud se nemůžete živit sama a odstěhujete se, mají k vám rovedení rodiče (každý samostatně) vyživovací povinnost. Pokud to nejde po dobrém, rozhodne o její výši soud. Poskytováním bydlení si ji nyní částečně plní. Ale výše výživného bude závislá i na příjmech rodičů. Zpětně může výživné dostat pouze nezletilé dítě. Na jejich majetek právo nemáte. Tedy "správný" postup je vymoci si soudem výživné a případně další peníze získat ze sociálních dávek.

radimp
hodnocení

0x

... Momentálně bydlíme s přítelem v domě s mojim otcem a platí tu vše přítel a můj otec nic ...

... moji rodiče mě a mého přítele chtějí vyhodit z domu ...
... asi přítel neplatí dost, a otec si chce platit konečně sám a mít svůj klid, nemám pravdu?

Výběrově sdělujete jen co se vám hodí... Například výše uvedený rozpor a také, proč by někdo někoho bez důvodu, pokud by vše klapalo a nehádali jste se, vyhazoval měsíc před porodem?

zavolej si na nějakou linku "péče o zanedbané děti" tam tě vyzpovídají... Jiná rada mě, k evidentně neúplným informacím nenapadá...

A jak se domluvíš s bratrem, až babička umře? Taky je možnost, že bratr zmanipuluje babičku, aby změnila závěť nebo rovnou darovala s břemenem a můžeš ostrouhat. Proč by potom při měly být lepší než rodiče, to se stává málokdy...

Resume: přestaň se vymlouvat na rodiče, už jsi zletilá, a postav se na vlastní nohy, po rodičích nic nenárokuj pokud možno. Sama musíš vědět, jaké mají příjmy a jaké mají možnosti tě vyživovat po dobu studia

mathew
hodnocení

0x
Takže otec nic neplatí a ještě vás chce vyhodit? Místo vymýšlení jak tam zůstat bych začal balit věci. Až otec zjistí, že ten byt bude muset začít platit tak ještě přileze po kolenou ať tam zůstanete...

hodnocení

0x
Mně ty informace přijdou dost zkreslený. Jen napsat to, co se hodí.
To ale nemění situaci, že pro začínající rodiny je tohle total shit stát.
Přítel se musí hodně snažit a ty zkusit aspoň částečnou práci z domova. Každá koruna dobrá.
Co má přítel za vzdělání, jako školu, kvalifikaci?
boorec

Stát? Stát jí snad naštěkal do boudy? Ať jde na ubytovnu makat. A nee tohle ;) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]