Nejste přihlášen/a.
Od dubna jsem registrovaný na seznamce na internetu. Je mi 37, rok bez vztahu.
Zpočátku žádné úspěchy nebyly, psal jsem si se zajímavými děvčaty, dvakrát se i sešel, ale vždycky to nějak skončilo, ony mají holky těch kluků v určité komunikační "rozpracovanosti" a výběrovém kole více najednou a já nejsem ta správná a univerzální trefa do černého - Bruce Willis vizuálně i co do (ne)omezených prostředků a šarmu. Ale nijak moc jsem to neřešil, do vztahu za každou cenu se neženu.
A teď se dostávám k otázce. V srpnu jsem si začal postupně psát se třemi děvčaty, v čemž jsem díky "úmrtnosti" během komunikace nebo po prvním setkání neviděl problém a ono se to postupně u všech třech nějak vyvíjí a je to opětované.
První je asi nejzajímavější co do osobní shody, rozvedená, 34 let, sedmiletý kluk. Viděli jsme se čtyřikrát, jsme ve stádiu vodění za ruku a pus, jsme si navzájem hodně sympatičtí. Je z města 50 km ode mě. Pokaždé jsme někde na večeři, donesu jí květinu a dárek, třeba různé čokoládové delikatesy. Nemám s tím problém, dělám to rád, ale myslím, že to bere trochu jako samozřejmost, chybí mi od ní větší spontánní radost. Navíc od ní dostávám dárky jako kaštan nebo malé mýdlíčko, což mě přijde trochu dětinské. Nejsem Rotschild, ale přišlo by mi nepatřičné neplatit nebo nenosit jí květiny, ale nerad bych, aby získala pocit, že mám někde dvoupatrový barák a dvě auta v garáži, což fakt nemám, spíše naopak, předchozí vztah mě trochu vyčerpal, takže jezdím dvanáct let starým autem a bydlím v bytě 2+1. Majetkové věci jsme ještě neprobírali, nepřijde mi až tak důležité o tom v počátku vztahu mluvit. Nemluvili jsme zatím ani o jejím synovi a soukromí, což mě zatím též nevadí, ale nerad bych, aby za každou cenu hledala nějakého živitele a tatínka. To by možná vyplývalo i z toho, že do našeho setkání neviděla moji fotku (ona měla dvě v profilu), ale ta slovní komunikace se rozvinula tak, že už v tom s téměř neotřesitelnou jistotou viděla to, že k sobě patříme. Bylo to moc hezké psaní, ale já byl spíše realista a věřil spíše tomu, že si v reálu nesedneme.
Druhá je též zajímavá, shoda je asi ještě větší než u první, má větší hloubku (poznání, vědomosti a tak, to mě baví, jsem podobně ponořen jako ona, ta první je trošku víc povrchnější), je učitelka, má též syna, ale je ode mě přes 200 km, což by mě sice nevadilo, nemám problém s tím se třeba v budoucnu přesunout, ale v počátcích vztahu nevím. Je dost akční, to mě baví též, je jí ale 40 let. Viděli jsme se dvakrát, směřuje to pomalu k prvním dotekům, zatím se držím zpět.
Třetí je co do zajímavosti a přitažlivosti někde mezi - nevím jak to popsat jinak - je z mého města, milá, stejně jako s předchozími máme podobný smysl pro humor, ale je o dost silnější než je "průměr". Nikdy jsem neměl obézní děvče, nevím, jestli by mi to nevadilo. Bezdětná, věk 29 let.
Chtěl bych to co nejrychleji vyřešit. Nechci žádnou z nich tahat za nos a nechci ani dojít do stavu, kdy mě samy kopnou do zadku nebo kdy zjistí, že mají třeba konkurentku. Nehledě k tomu, že není snadné udržet v hlavě seznam témat a příhod, o kterých jsem s tou kterou mluvil a která mi říkala to či ono. Co radíte? Prosím. Asi žádnou z nich, co?
Těžko radit, Viky. Nicméně se alespoň pokusím ujastnit si, jak bych se snažila podobnou situaci řešit já (navíc jsme stejný ročník, zdá se). Myslím, že bych se rozhodně snažila maximálně dát na svoji intuici a instinkt. Když si odpovíš na otázku, ve společnosti které ženy se cítíš nejlíp - kdo Ti přijde na mysl jako první?
Z Tvého psaní mám pocit, že nejblíže máš k té ženě č. 2, ovšem nebude Ti časem vadit její věk a nebo i to, že už třeba nebude chtít mít dalšího potomka s Tebou?
Ženě č. 1 vytýkáš, že Tě obdarovává dětinskými pozornostmi, ale nemůže to být třeba tím, že si větší dárečky nemůže dovolit a přesto na Tebe myslívá a nedá jí to za Tebou přijít s prázdnýma rukama? A současně: nemůže její nedostatek spontánnosti být způsoben tím, že se bojí, aby sis nemyslel, že jde po penězích? Určitě bych Ti radila promluvit si s ní obecně o majetku, resp. o tom, co si člověk může a nemůže dovolit (na schůzce to není jednoduché téma, ale věř mi, že se tím pročistí vzduch a vy se zase posunete o kousek dál; ale doporučovala bych to u všech tří žen plus zkusit probrat to, jak si každý z vás představuje další svůj život).
A co se týká té třetí ženy: Musíš přece už teď v duchu vědět, zda Ti její fyzický vzhled bude vadit nebo zda to nepovažuješ za velkou překážku. Zase má tu velkou výhodu, že je bezdětná, a to je opravdu výhoda s velkým V!
Určitě bych Ti nikdy neradila, ať se se všemi třemi raději rozejdeš, to opravdu ne - z Tvého psaní mám dojem, že Tě každá z nich čímsi přitahuje a čímsi vyhovuje, jen se neumíš rozhodnout. Nicméně udělat to rozhodnutí, že raději pustíš všechny tři k vodě, je podle mě hloupost - dříve či později bys nejspíš byl ve stejné situaci. A tak Ti jen můžu poradit, ať se držíš svého pocitu, k tomu si zhodnotíš, která z nich vede život nejpodobnější tomu Tvému a se kterou bys chtěl zestárnout. A zároveň Ti přeji, abys k nějakému zásadnímu poznání dospěl co nejdřív, abys je nakonec - byť nechtěně - opravdu netahal za nos. Hodně štěstí!
Těžko soudit. V první chvíli jsem chtěla napsat, že sis odpověděl sám: ani jednu. Jenže: hledal jsi a nalezl. Nalezl dokonce 3, jimž nejsi lhostejný (není samozřejmost). Jsi už věkem dost zralý, abys své priority znal a vypadá to na takové malinké štěstíčko, že jsi narazil hned na 3 ženy, kdy u nich vidíš záblesk možné spol.budoucnosti.
Zní to asi hloupě, možná krok proti osudu, ale 200km na poznávání se, a to nepočítám navazování vztahu se synem, mi přijde jako hodně náročné. To bych asi vzdala já (a myslím, že vím, o čem mluvím). Jinak vypadá psaní, jinak realita.
Navíc jsou-li součástí vztahů i děti, asi není ani dobré vše prodlužovat moc (nemám zkušenost, ale pokud "strýček" bude za mamkou jezdit sem tam třeba i rok, aby se poznali, neb 200 km je na každovíkendové setkávání asi moc časově i finančně, zvyknu si jako dítě rychle na jeho pozici v rodině, kdy tu moji pozici ohrožovat jako vetřelec nebude, naopak bude milým zpestřením... o autoritě nemluvě ... a po sestěhování nevím nevím). Věk 40 vs. Tvých 37 (pardon, že tykám, jsem jen o trochu mladší) jako problém nevidím vůbec, zvlášť pokud je akční. Poznáváte se už jako zralí lidé, pokud bys nechtěl další dítě, tak naopak kolem šedesátky může být ona jednou vitálnější než Ty. Ale pokud bys rád dítě, tak věk roli hraje.
Víc neporadím, u první mi taky kaštan či mýdlíčko přijdou jako romantika, neviděla bych jako problém. Že nejezdíš novým autem ap., to asi vidí. Je mi divné, jak to ale pojímáš - že nechceš, aby v Tobě hledala živitele rodiny - buď ty pochyby máš, neb se tak chová, nebo je problém u Tebe a podvědomě vlastně ženu s dítětem třeba nechceš (to není nic špatného, jen mě napadlo, že to tak třeba cítíš a ani si to neuvědomuješ).
Můj pocit: ženě č.2 bych dala svobodu pro další vztah z důvodu vzdálenosti. Pak zvaž svůj vztah k dětem - zda chceš jednou své děti plus zda Ti vlastně cizí dítě podvědomě nevadí, v tom smyslu bych i jednala s partnerkami, to samé o majetku - pokud se vodíš za ruku a dáváš si pusu, nemyslím, že by se nehodilo malinko si promluvit o penězích (klidně úplně otevřeně stylem "Víš, napadlo mě ... mám malinko strach, abys naše večeře nepochopila jako samozřejmost. Jsem finančně zajištěný, ale samozřejmě přiměřeně... jen jsem se chtěl ujistit, aby nedošlo k nedorozumění ...") ... Pokud bys to s ní myslel vážně, tak tyhle otázky v tomto věku (není naivka, živí dítě) už patří asi k základu a nelze se jim vyhnout.
Názor, že bezdětná může být silnější i z nedostatku sebedůvěry nebo určitého "smyslu života" sdílím taky - je ale dobré fakt nějakou info z dřívějška mít, může to být tím, ale nemusí.
Hodně štěstí. Tobě i těm ženám.
Dobrý den Viky, přečetla jsem si Vaši zpověď. Pokud ještě děti nemáte, vidím pro Vás tu svobodnou z Vašeho města. Píšete, že je obézní. Nevím, co je pro Vás obézní, ale možná kdybyste si prohlíželi její fotky, zjistíte, že taková neby vždycky. Možná jen, tím, že nemá starosti o rodinu, příjmy má pro sebe, tak si holt přilepší na jídle a časem je to vidět. Možná, až by se začala o Vás "starat" a vztah by začal mít na intenzitě, tak by začala pracovat i na své postavě. Jde o to, aby Vám její postava nebyla nelibá, to by pak asi nedošlo ani k úplnému sblížení. No někomu se líbí jen vyzábliny, někomu zase ty kulatější. To fyzyčno je určitě neméně důležité, jako ty společné zájmy. To je můj názor. Přeji šťastné rozhodnutí. - stařenka
Našla jsem si muže přes net, na můj inzerát odpovědělo kolem 50 mužů, ale to, že bych randila se třemi zárověň, to ne. Dala jsem si schůzku, ale postupně. A ten při třetí shůzce byl můj nynější manžel, u toho jsem zůstala. Byl to tehdy let do neznáma, určitý tlak a risk. Čtvrou schůzku jsem prostě odvolala. Můj nynější muž ode mne bydlel 140 km a vídali jsme se skoro každý víkend a také on na tom nebyl finančně nijak zvlášť dobře. Vzali jsme se brzy, tak trochu také pro to, aby tolik neprojezdil.Tahle historie je stará teprve něco málo přes 2,5 roku. Chtěla jsem vám tímto říci, že není dobře "randit" se třemi ženami zároveň, mohlo by to vyjít najevo a časem nějak vymstít. Řiďte se vlastním srdcem,nejdříve si ujasněte v duchu, jak si svou budoucí přítelkyni představujete. Žena by vám prostě měla už při první schůzce tak trochu sednout po všech viditelných stránkách, ze začátku by vám měla být sympatická vzhledem, ale hlavně se dívat na to, jestli je vám sympatická chováním, vystupováním, i ostatními aspekty jako věk.atd. atd. Tím chci říct, že by jste se měl rychle rozhodnout , s kterou z nich. Pokud vám vyloženě nesedne ani jedna z těchto žen, tak to ukončete a hledejte dál jinde.
Seznam je mezi sebou a ta která i přesto bude chtít s tebou zůstat, zřejmě o tebe stojí nejvíc a tu si nech!
S prominutím - to je ale blbost! Takže ta, která má nejmenší hrdost, do toho půjde hlava nehlava a ty druhé dvě, které si třeba sebe více váží a tím pádem jsou povznesené nad takového "pavlačové boje", raději ustoupí... A kvalitní "sebevýběr" bude hned hotov, ano? To je tedy slovo do pranice!
Dobrý den, také mi to nedá se přidat s odpovědí. Já si myslím, že byste tomu měl dát ještě trochu času a všechny tři ještě více poznat a vidět, jestli k některé z nich něco cítíte anebo dát ruce od toho. Jsem sice mladší než vy, ale vzhledem ke své práci jsem nepřicházela do styku s muži, takže byl pro mě problém se s někým seznámit. Začala jsem se také seznamovat přes internet, protože to pro mě bylo nejschůdnější řešení. Můžu Vám říct, že mi trvalo dva roky, než jsem našla toho pravého, svého nynějšího manžela A je to přesně jak říkáte, člověk má více adeptů, protějšky také. Psala jsem si s mnoha muži, sešla jsem se osobně pouze se čtyřmi z nich, kteří "postoupili do dalšího kola" a se dvěma z nich, i přes delší psaní a povídání jsem po dvou schůzkách věděla, že jsem vedle, jak ta jedle. Do toho dalšího jsem se zamilovala, ale on měl více nabídek a když zjistil, že se s ním nevyspím, upřednostnil jiné. Takže mi bylo jasné, že tohle není partner do života. Hrál na mě od začátku divadlo, nosil mi květiny, nadbíhal, jak mohl a poté se mnou přestal komunikovat s tím, že má někoho jiného. A tím posledním byl můj manžel. U něj jsem si říkala, že už je to snad ten poslední, se kterým někam půjdu, že už na to nemám nervy a že radši zůstanu sama. U manžela jsem od první chvíle cítila, že je úplně jiný, než ti předchozí a že máme spoustu společných názorů, věcí atd. atd. Prostě jsem věděla, že je to ten, který mi za to stojí. A v tom okamžiku jsem si uvědomila, že to mé předchozí hledání sice nebylo to pravé, ale každopádně bylo velmi přínosné
Jen tím vším chci říct, že pokud nevíte, kterou si vybrat, tak ani jedna není ta pravá. Protože kdyby Vám některá z nich "seděla", tak byste nemusel řešit tenhle problém, se kterou být... a už byste měl dávno vybráno. Přeju hodně štěstí a šťastnou ruku
Dobrý den. Kterou si vybrat? Vy to Vážně nevíte? Žádnou. Protože asi ani jedna Vás nezaujala natolik, abyste ji opravdu moc a moc chtěl. U každé ženy píšete to "ale když". Navíc si myslím, že jste si na problém vybrat si tu vhodnou, zadělal sám už tím, že paralelně udržujete kontakty se třemi ženami zároveň. Já chápu, že skrze internetové seznamky to je složité, když dostanete více odpovědí. Jenže pak se dostáváte do situace, kdy nevíte kterou. Copak byste se takto choval, kdybyste se seznámil se ženou běžnou cestou řekněme někde v práci a tak podobně? K těm ženám nejste příliš úpřimný, ony určitě o konkurentkách nevědí, že. Možná ale, že tuší. Určitě nebrouzdají po seznamkách na internetu poprvé a jsou obeznámené, jak to tam chodí. Promiňte mi tu otevřenost, ale já vědět, že muž, se kterým jsem se seznámila a ruku v ruce se vodím po městě, zároveň se on na příští schůzce vodí s jinou ženou, tak bych ho poslala do háje. To by možná ty ženy měly udělat a Vy byste měl po problému kterou vybrat.
Tak nevím, pěkně jsem si to pročetla a myslím, že dost dobře nechápu , co chcete poradit...kterou z těch tří si máte vybrat? :D Myslím, že to bude jen a jen na Vás...A jestli Vás neokouzlila ani jedna ( podle mého názoru asi ne)... tak se do žádného vztahu nenuťte, taková "láska" není k ničemu. Moc se mi líbí Vaše věta : " Nikdy jsem neměl obézní děvče, nevím, jestli by mi to nevadilo." - vážně tohle také nevíte?
Viky, jesti chceš radu, z těch tří ber tu č. 3. Ta první jasně, že chce aby ses postaral o ní a o jejího synátora. Ta druhá je stará a bydlí daleko. Ta třetí je od vás, ještě se o ní můžeš lecos dozvědět. Mladá, svobodná holka, co chce založit rodinu, na co brát rozvedenou s dítětem, komplikovat si život, když nemusíš. Co se týče té tlouštky, ano to je problém, záleží na tom kolik má nadváhu. Pro někoho je nepřijatelných 5 kg, někdo má manželku pěkně kulatou a nevadí mu to. Kdyby se vdala možná, že ještě přibere. Já po svatbě a porodu zhubla. Jestli si ale nejsi jistý ani jednou, tak je neber. Poznáš slečnu nebo paní a ta se ti bude libit na první pohled. Dáš se s ní do řeči a zjistíš, že si hodně rozumíte, nebudeš se chtít rozloučit. Najednou budeš vědět, že je ona je ta pravá, ti napoví, začneš jí mít rád a nebudeš se nikoho ptát jestli si jí máš vybrat, protože ty budeš mít jasno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.