Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr v Rakousku - práce ve Švýcarsku

Od: alenkas odpovědí: 7 změna:
Ahojte, potřebuji zjistit zda je možné si vzít úvěr v Rakousku když mám trvale bydliště v cr a pracuji ve Švýcarsku. Mám rakouské občanství což nevím jestli hraje nějakou roli.
Mate zkušenost? Potřebuji ho splácet v eurech a švýcarské banky to nechceš … díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč byste nemohl ...v příhraničních bankách Rakouska mluví dokonce česky. (Laa /Gmünd).

A pokud máte Rakouské občanství ...

alenkas
hodnocení

Myslite Jo? Mi přijde ze si to představují jak Hurvínek válku. Ni zkusím tam napsat e-mail aspoň. Možná v Laa an der thaya jak píšete nebo poysdorf tam mám aj účet. Já si právě myslel ze nejake občanství je k prdu no uvidíme
alenkas
hodnocení

Chtěl by jste mi napsat více info proc si to myslite? Z čeho usuzujete? Nějaký fakty at jsem taky o něco chytřejší. S touto odpovědi jste mě mile překvapil. Doufám ze to tak aj bude :D

Pane je 5.3.2024 ... Devizový zákon neexistuje, máte úplnou devizovou volnost i jako devizový cizozemec.

Tedy pokud žijete řádný život a nemáte bankovní škraloupy, dluhy nebo neobchodujete s krypto ...

na to je rakouská (třeba) Die ERSTE úplně alergická ...

-------------------------------------------------------------------------------

Proč? Protože znám NE jednu Rakouskou banku, která úvěruje čechy - lidi s českou občankou a tak proč by neúvěrovali občana Rakouské republiky pracujícího v CH? Takového klienta musí všichni milovat.

Donesete doklad o mzdě, pracovní smlouvu, občanku a můžete vyjednávat o výši úvěru...

Prostě služby pro slušné lidi nabídne každá banka - protože každá banka má ráda dobré klienty.

Přeji Vám ať vám to vyjde,

alenkas
hodnocení

Tak už mi konečně odepsala z banky konkrétně Raifka a je potřeba mít trvaly pobyt na území AT. Příbuzný si bral před třemi lety hypotéku z této banky z AT kupoval nemovitost na území ČR a nebyl problem. Asi nový pravidla

Zkuste to jinde. Vy jste zákazník.

Nechceš Reifko? Neber.

jm
hodnocení

0x
Přechodný pobyt stačí u většiny úvěrových společností. Jen ta kombinace zaměstnání mimo danou zemi může být problém.
Nicméně úplně nemožné to být nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]