Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prášky na spaní

Od: karelhamouz odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, tři roky beru na hororovou insomnii Mirtazapin Sandoz, dva roky jsem prožíval peklo, ale loni se to zlepšilo skoro na normál, bohužel jsem si ho jednou v prosinci zapomněl vzít, nastaly docela velké problémy, které se postupně zlepšily, ale nyní jsem zase hodně bdělý, nemůžu usnout a pak spím krátce, chci se tedy připravit na možný případ, že by bylo nutné to nějak řešit. Nemáte někdo zkušenosti s dlouhodobým užíváním prášků na spaní - ne antideprisiva a antipsychotika, skutečně na spaní, jako je zolpiden a pod. Píše se, že se mají užívat jen měsíc. Nemáte zkušenost, jak to je, když se berou déle? Přestanou účinkovat? Mají nějaké významné nežádoucí účinky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Tyhle prášky stejně jako proti bolesti apod bývají návykové a po čase přestávají zabírat, tělo potřebuje vyšší dávku, protože si na ty látky zvyklo. Je tedy nutno je zavčasu měnit. S tím by ale měl poradit odborník, což poradna někde na netu opravdu není.

runner2
hodnocení

2x
Jejich dlouhodobé a pravidelné brání je cesta do pekel. Rozumný lékař Vám je pro tyto účely nepredepise.

hodnocení

1x

Kedze to nie su lentilky, ktore su neskodne, ale lieky na predpis, tak konzultujte vase problemy s lekarom, ktory to predpisujue, mozno zmeni liecbu alebo davkovanie.

hodnocení

1x

Prášky na spaní jsou návykové a určené jen ke krátkodobému používání. Mé starší příbuzné předepsal lékař antidepresivum Trittico, které řeší mimo jiné i poruchy spánku a není návykové. Zabralo to a spí úplně v pohodě!

:)

hodnocení

1x
Prášky na spaní typu zolpidem jsou návykové a rozumný lékař je nepredepise. Záleží i na dávce toho mirtazapinu,lze brát až 45 mg. Jinak na spaní mi také dobře zabírá agomelatin pod názvem valdoxan. Akorát je třeba kontrolovat játra

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]