Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola

Od: xxxtommyx odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
Chtěl bych vas poprosit o radu, nebo vás názor jak by jste reagovali v dané situaci vy.
Začal jsem dělat autoskolu v říjnu 2023. Kurz me stal 24 tisíc korun s tím, ze si žadatel muže plánovat jízdy dle přání a délka kurzu měla být 2-3 měsíce.
Jenom měsíc jsem strávil v učebně, kde se mnou chodili žáci, kteří už zároveň i při učebně měli jízdy.
Ja svou první jízdu měl až po měsíci a půl. Instruktoři jsou dva. Jeden instruktor je zároveň majitel autoškoly. Pokaždé co jsem měl s nim mít jízdy, tak mi je neustále rušil v den jízd a to i 5 minut před začátkem. Buď rozbité auto nebo náhle onemocněl, popletl datum a další a další výmluvy. Druhý instruktor mi jízdu nikdy nerušil, ale jezdil se mnou pouze jenom soboty a někdy tam byly rozestupy i 2 týdnů, proto mám aktuálně odježděno 18 hodin a ještě 10 hodin mi chybí.
Dokonce jsem tomu instruktorovi (majiteli) psal, že pokuď mu to vyhovuje, tak mužů jezdit i ve městě, kde mají také pobočku, že se přizpůsobim aby se to pohnulo, protože jsem doufal, že tam mi to třeba tak často rušit nebude, jelikož je to větší město a jejich hlavní sídlo. Odjel jsem tady pouze jednu jizdu a už opět zase to stejné. V pátek jsem měl mít jizdu a těsně před začátkem mi ji zrušil s tím, ze jízda bude dnes v pondělí. Dnes jsem dorazil k autoškole a učitel nikde. Po 15 minutách jsem mu psal sms zda jízda platí, ale po hodině jsem dostal odpověď, ze se spletl a ze ve středu.
Tudíž jsem jel zbytečně do druhého města.
Přemýšlím, jak se mám zachovat. Několikrát jsem si vzal volno v práci jen kvůli autoskole a nakonec mi to vždy zrušil.
Ten instruktor s kterým jsem jezdil soboty je parádní, jak po stránce výuky, tak i povahově.
Co se týká toho druhého s kterým jsem jel pouze 2x tak to se říct nedá. Znuděný a nervní.
Chtěl jsem mu napsat, ze bych rad ty jízdy dojezdil s tím učitelem s kterým jsem v podstatě jezdil skoro celou dobu a ze tohle chování mi přijde dost zvláštní, avšak nevím jestli je to dobrý nápad, protože nechci aby u z závěrečné zkoušky mi dělal nějaké problémy.
Ovšem už me to dost unavuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
S autoškolou je to jako se spoustou jiných věcí, je nutné předem prohledat recenze na netu. Jestliže se chová takto neseriózně, jistě už se o něm na netu píše.
Teď už v dobré situaci nejste, on má vaše nemalé peníze v kapse. Bude záležet na přesném znění smlouvy, v jakém postavení budete a kolik vás to bude stát, pokud byste chtěl odstoupit od smlouvy.

smode2
hodnocení

0x

Měl jsem to podobně, s rozdílem že jsem v této autoškole byl přibližně rok, za tu dobu jsem udělal 3x neúspěšně praktickou zkoušku (teorii napoprvé), dokupoval následně mnoho jízd, pokaždé mi bylo komisařem řečeno že nemohu do provozu protože neumím řídit. Až později jsem se dozvěděl že to nedalo vždy prý 9 z 10 nebo snad občas i nikdo. Byla to problematická autoškola na které si komisaři hojili svůj vztek vyhazováním studentů. Když jsem se to náhodou dozvěděl, šel jsem ihned do jiné autoškoly, kde si mě jen vyzkoušeli (2 jízdy) a když usoudili že řídím, jak sám instruktor řekl: "perfektně", šel jsem rovnou ke zkouškám (musel jsem dělat podruhé i teorii a praktickou celkem počtvrté). Dostal jsem ale pana komisaře, zcela jiného než byli předchozí 3 (kteří mě také pokaždé vyhodili), který byl známý tím že je nejpřísnější a vyhazuje prakticky všechny. No, a tam jsem složil praktickou zkoušku napoprvé. Myslím že návod jak situaci řešit je jasný.

lmgify
hodnocení

0x

Pěkně blbá situace! *bum*

Podle zákona máš možnost přejít do jiné autoškoly. Nevím, jak se to řeší s navrácením poměrné částky za nedokončenou část kurzu. :( Jednou už tady podobný dotaz byl. Pořád ji nutili dokupovat cvičné jízdy před puštěním k závěrečce. Byla z toho všeho strašně vystresovaná. Stálo ji to i moc peněz. Myslím, že nakonec i přestoupila, ale pak sem už nepřišla napsat, jak vše dopadlo.

Nejezdí ten klidný instruktor u jiné autoškoly přes týden? Asi ne ...

Chybí ti 5 dvojhodinovek, tak snad to v nejhorším jedině odjezdit o sobotách. Není to ale ideální ty velké mezery mezi jízdami.

Po skončení kurzu můžeš nechat na veřejných webech negativní hodnocení. Nezapomeň vyzdvihnout toho klidného instruktora. Snad přejde k méně dramatické autoškole.

O korupci komisařů se mluví spousty let a zatím se nic pořádného neudělalo. Dokud lidi nezačnou žalovat obecní úřady o milióny za buzeraci ze strany státních úředníků a nezačnou padat hlavy, odsouzení a rozsudky náhrady poškození, tak to bude pokračovat dál. :(

Autoškola: zákon, vyhláška. Obojí stojí za přečtení.

doplněno 04.03.24 19:56:

Jinak jak píše @tomkk. Smlouvu máš na dokončení za 2-3 měsíce, jízdy kdy chceš a přitom ti je odříká na poslední chvíli. Z toho právník určitě vyčte nějaké nedodržení smlouvy a nezbytné odškodnění a náhradu nákladů (dnešní dojížďka na zrušenou jízdu, ztracený den v práci atd.)

hodnocení

0x

O kterou autoškolu jde, ze kterého města?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]