Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstraněná jmenovka ze zvonku

Od: erik odpovědí: 18 změna:
Nějací vandalové nekolika lidem v panelovém domě odstranili jmenovky na zvoncich.Nedá se ta papirová jmenovka dostat bez otevření tabule dovnitř pouze přilepit na povrchu nebo napsat na plast fixou zatím provizorně.Jak to řešit dále?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Záleží na tom, jaký typ tabla máte. U některých je k otevření tabla potřeba speciální klíč, u jiných je to sice celkem jednoduché, ale hrozí při tom nebezpečí utrhání drátů. Rozhodně doporučuju požádat správce (majitele) domu.

krtek6
hodnocení

10x

já bych vždycky všem urazil ruce, když vidím jak lepí samolepkou nebo izolepou ty cedulky se jménama na ty zvonky a schránky*zed* mě to vždycky jen ujišťuje v tom, že jdou lidi líní a pohodlní a nemají snahu problém vyřešit správně ale pouze tak, "aby to bylo" a nemají žádnou vůli použít hlavu a trochu se zamysled nad tím...

"jak jen je možné že přede mnou tam ten lísteček někdo dal? Určitě to nejde udělat jednoduše, aby to bylo volně a jednoduše vyměnitelné"...

Infopanel tabla se zvonkama drží v drtivé většině pouze 2 malinké šroubky (zvrchu a ze spod), které když se odmontují, tak celej krycí panel jde jednoduše sundat, odcvaknout průhlednou krytku na štítek, vložit nový štítek, nasadit panel zpátky a zašroubovat zpět 2 šroubečky...u schránky stačí jen otevřít schránku a vycvaknout krytku štítku:)

krtek6

proboha, prosím opravte mi někdo to "zamysleD" na T*alene**modla*

ani jsem si nevšiml, a četl jsem to 2x...bez doplnění bych o tom nevěděl...

hodnocení

6x

A jak se teda dostali dovnitř, když se tam normálně nedá dostat?

Vemte samolepící papír,(vystřihněte) napište své přijmeni a jméno, no a dočasně nalepte na zvonek.

Jinak zavolat domovníka ať se postará.

U nás to dělám já...pro 46 bytů...a nadávám na ty, co nic neřeknou a LEPÍ a LEPÍ...pracky bych jim...
No a já jsem řekl, a domovnikova, nalepte si na zvonek svoji než přijde údržbář.*smich*
Tak a teď aby se vtom čert vyznal.

vajc
hodnocení

4x

Řešte to s osobou odpovědnou za správu domu. Za tabuli umí otevřít, případně za vás napíše přímo jmenovku, anebo vám sdělí, ať si to vytiskne the sám.

Někde samolepky odlepuje příjmu tato osoba, protože si nepřeje nějaké lidové tvořivosti

erik
hodnocení

Správce domu resp.vladtník když vyšle technika mne to udělat otevřít zvonkový panel tak kolik by si mohl chtít účtovat za dojezd a práci?

"...kolik by si mohl chtít účtovat za dojezd a práci?"

Podle mého názoru je v tomto případě oprava (výměna) jmenovek věc majitele domu a měla by být v jeho režii.

Naštěstí krom Vašeho názoru existují i určité legislativní rámce. Tohle je jednoznačně drobná oprava a platí ji nájemník e15.cz/...

oma

Výměna jmenovky není žádná oprava pane!

hodnocení

4x

Sám do toho nezasahujte není to váš majetek - nahlašte to správci domu...on se postará o opravu.

hodnocení

1x

Celý ten kryt se jmenovkami je na čtyřech křížových šroubcích. Není problém je vyšroubovat, dát svou jmenovku a krat zase zpět našroubovat.

erik
hodnocení

Když tu zvonkovou tabuli otevřu nevysypou se též ostatní jmenovky a nemůže se porušit nějaký drátek do zvonku?

Kryt na čtyřech šroubcích jsem ještě neviděl, ale netvrdím, že neexistuje.

hodnocení

0x

Můžete dát fotku? Těch systémů upevnění je mnoho.

ml1
hodnocení

0x

Buď to řešit stejně jako ti vandalové, ale to byste sem asi nepsal. No a nebo počkat až to někdo opraví.

Nebo třeba to musí někdo rozbít jště víc. U nás bylo to tablo příšerné, jmenovky lidí, co tam už dávno nebydlí a různě přelepované, přečmárané. Pak bylo rozbité to sklo (jak dokáže někdo rozbít sklo pod plechem nechápu, ale jsem zvyklý se podobným věcem nedivit, dějou se i méně pochopitelné věci) a s jeho výměnou vytiskli i nový papír, takže už to vypadá zase jako zvonky k lidem a ne k prasatům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]