Nejste přihlášen/a.
Davide, ono to tak vypadá, ale nikdo z nás se nenarodil se zlatou lžičkou v puse. Nikomu vzdělání, bohatství a střecha nad hlavou nespadla sama z nebe, sama od sebe. Všichni, věř, že všichni, jsme na to, abychom slušně žili, museli hodně popracovat. Každému z nás vyvstávaly překážky a každý jsme museli zapracovat na odstranění. Fakt, každý! Mnohým se přidaly zdravotní problémy,, problémy s rodiči, s rodinou, se zlomyslnými lidmi, s partnerem, který vykradl a ještě zbil, dětmi, kterým bylo potřeba dát to, co potřebují. Nejsi sám, kdo má problémy. Věř mi, fakt ne. Je potřeba nefňukat, nelitovat se, postarat se! Samo nejde vůbec nic!
Chlapče, nenapsal jsi, kde bydlíš, nepíšeš ani, jak práci hledáš a proč bez úspěchu. Píšeš, že jsi moc pracoval a odkouřil sis rameno a doktor ti nařídil... Tak ti k tomu asi doporučil, ať požádáš o invalidní důchod, ne? Jak se dá odkouřit rameno při seřizování lisů, to mi vysvětli. Bral bych to, kdybys dělal horníka, zedníka nebo třeba kopáče, ale seřizovač? A výuční list na jakou profesi? Přeji ti, ať se ti daří!
Každý se musí o svůj život zasloužit.
Školu jste začal, nedodělal. Už to je špatné. Sám jste ji zřejmě vybral, chtěl ji, proto jste se měl učit, snažit. Stalo se. Bohužel, jste záklaďákem, který může dělat jen podřadné práce.
Pak jste moc pracoval a teď jste na kontrolce. Znám lidi na lisech a soustruzích, kteří tam pracují už hodně let. Vy však jste to sotva ze zvědavosti zkusil a už dlouhou dobu marodíte. Nesmíte makat, doktor Vám to nařídil. A tak mi připadá, že Vaším jediným cílem je získat invalidní důchod. Protože vzdělání žádné nemáte, manuálně pracovat nemůžete. Co tedy s Vámi? Připadá mi, že Vaše nemocenská se chýlí ke konci a Vy musíte hledat práci.
Pokud si doděláváte dálkově výuční list, chválím Vám to. Také jsem studovala kdysi pedák dálkově, přitom chodila do práce. A zvládla jsem všechno.
Najděte si nějakou práci, která souvisí s Vaším učňovským oborem. Půjde to, pracovníci se hledají pořád. Ovšem dobří pracovníci, ne takoví, kteří jdou za chvíli marodit. Pak je možné, že Vám poskytnou i určité úlevy, třeba studijní volno na zkoušky. A po vyučení u nich budete moci pracovat dál. Uvědomte si, že dělat budete muset celý život, nikdo Vás dotovat nebude. Je to prostě náš úděl a někdy není ani až tak špatný. Jaga.
Dobrý den.
Neztrácejte naději. Není to lehké, jen tak sehnat práci. Sledujte nabídky na internetu. Pište, obcházejte, hledejte dál. Pokud se snažíte, odměna vždy přijde. Je pěkné, že si školu doděláváte dálkově. Budete mít lepší výběr. Hlavně se snažte uzdravit. Bude zase lépe.
Držím palce. Zdravím.
> Mám nedodělanou školu, ty z Vás kteří mě teď budete soudit budíž jsem zvyklý.
Vždyť přece víš, že tady poskytujeme dobré rady na dokončení vzdělání, když se někdo zeptá. Pamatuji si tě z příspěvku v nedávné diskuzi pod dotazem někoho, kdo měl také jen základní vzdělání (a možná ani to ne) a dostal tam dobré rady, jak dále pokračovat.
Myslím, že se tady objevilo pár dobrých rad.
Píšeš, že doděláváš školu. Znamená to, že jsi ve vyšším ročníku? Jestli je to učební obor, tak doufám, že jsi přestoupil na seřizovače CNC (můžeme ti to dohledat). S dálkovým studiem v tom oboru a jistou znalostí z předchozí práce to může být dostatečný základ získat práci nějakého pomocníka pro seřizovače, jak píše @babajaga. Nevím, jestli můžeš dělat seřizovače s tím ramenem nebo nemůžeš dělat vůbec žádnou fyzickou práci. V takovém případě snad děláš školu pro nějakou nefyzickou práci.
Ten (noční) hlídač, ostraha nebo jiné rychlovky přes agenturu mohou být řešení dočasné řešení tvojí situace pro nejbližší měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.