Nejste přihlášen/a.
Mějme firmu A.
Ta je v blíže nespecifikovaných problémech s obchodováním (má závazky u věřitelů, tudíž ti ji nedodávají zboží). Firma A tedy nemá fyzicky s čím obchodovat.
Tato firma A založí fiktivní firmu F s jedním jednatelem a akcionářem. Tato firma je opravdu fiktivní, sídlí v činžáku s asi milionem dalších firem, které tam ovšem fyzicky nejsou a není tam od nich ani noha.
Firma A fakturuje firmě F zboží v řádech milionů měsíčně. Zboží je na faktuře jako shipping (doručení) na adresu činžáku. To zboží neexistuje, natož aby bylo někam přepravováno. Navíc se jedná o rozměrné zboží, ke krému jsou potřeba sklady a ne byt v činžáku.
Jak to lze vysvětlit?
Jestli tomu dobře rozumím, jedná se o podvodné schéma.
Pokud fakturované zboží neexistuje, je Vaší povinností toto nahlásit orgánům činným v trestním řízení, neboť se jedná o závažné trestné činy.
tč: +420 257 111 611
To zboží opravdu neexistuje, dělají se jen faktury do účetnictví. Já úplně fakturování a účetnictví nerozumím, ale skutečnost je taková, jak jsem ji popsal. Proto se ptám, když tomu nerozumím.
Proč to letefonní číslo?
Předpokládá se, že jste občan ČR - tj. jste vázán povinnostmi a zákony ČR. Pokud víte o podvodném jednání, je vaší zákonnou povinností toto nahlásit. Proto dal kolega přímý tel. kontakt pro nahlášení takové skutečnosti.
Ale já nevím, jestli se jedná o podvodné jednání, což nakonec vyplývá z mého dotazu.
Navíc ta fiktivní firma, která přijímá faktury je plátcem DPH, takže předpokládám, že si nechává vracet daň za zboží, které neexistuje, ale nemůžu to přímo dokázat..
Pokud někdo vystavuje fiktivní faktury za fiktivní zboží, není to určitě legální. Pokud si nejste jist, můžete pouze podat návrh na prošetření - stejným způsobem.
Jeho přezdívka se překládá jako: udavač
Pokud vím tak se tento termín používá ve státní správě, Ne v nějakých soukromých firmičkách sídlících v paneláku, Kde tazatel evidentně s tou firmou nemá vůbec nic společného, takže vůbec neodpovídá definici té přezdívky
Je to reálná skutečnost dvou SRO. Jedna druhé posílá faktury na zboží, které neexistuje a ta druhá panelákjová firma je registrovaným plátcem DPH, takže si asi (to nevím) nechává tu daň vracet. Proč by to jinak takto fungovalo?
S tou firmou posílající faktury mám společného hodně jako řadový zaměstnanec. Víc napsat nemůžu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.