Dobrý den, stihla se napsat darovací smlouva na mne předtím než otec zemřel na nevyléčitelnou nemoc. Tak si zjišťuji co vše potřebuji k přepisu nového odběratele na stejném odběrném místě, aby vše proběhlo co nejvíce hladce a rychle jak to jen půjde. Ale otec měl smlouvy s dodavateli někde pozastrkané a matka tak nějak tuší kde co je a něco mi našla, ale teď jsem se dozvěděla, že nemá smlouvu s dodavatelem energií a tím pádem já nemám informaci jaká jsou jedinečná čísla EIC a EON k plynoměru a elektroměru, také netuším na chodbě který elektroměr patří k našemu bytu. Píšou, že EIC a EON se dá najít na každé faktuře dodavatele energií. Jediné co mám je pár lístečků SIPO z poslední doby i dříve, ale tam ta čísla samozřejmě nejsou. Našla jsem, že mám vyplnit formulář od dodavatele energií co mají na stránce plna moc a cestne prohlaseni pro noveho zakaznika, to se vyplňuje v případě, kdy dojde k úmrtí původního odběratele, ale jinak se nic nemění, jen se podepíše nová smlouva, mělo by vše zůstat při starém. Myslíte, že mají v počítači evidováno sami, jaké měl otec jedinečné EIC a EON číslo a nemusím jim to dodávat? Já vůbec netuším, kde ty smlouvy v bytě jsou. Myslíte, že s tím bude problém?
Dobrý den, jde o ČEZ? Tam jsem převáděl osobně elektroměr několikrát a stačila adresa odběrného místa a číslo elektroměru (snad i OP a úmrtní list), resp. vše další má ČEZ ve svém systému (úřednice v PC). Na pobočce to bude bez problémů, online musíte vyzkoušet. Zdravím! P.S. Plnou moc, logicky, při umrtí nepotřebujete. doplněno 03.03.24 13:22: Zapomněl jsem napsat, že potřebujete znát také stav elektroměru, který je konečný pro končícího uživatele a počáteční pro nového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.