Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále špatný stav po Tep kolene?

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:
Jsem měsíc po operaci a rhb., koleno mám stále ztuhlé jakoby ve svěráku, cvičím, ale taky se dost namáhám, určité činnosti zvládnout se 2 berlemi nejde, např donést jídlo na stůl, nikdo za mě neudělá,ještě venčím psa, je to normální? Na kontrolu mě ortoped pozval až za 14 dní.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x
O berlích si nikdo nedokáže donést talíř s jídlem na stůl. Ušijte si zástěru s velkými kapsami. Kávu či čaj si uvařte do termosky a v kapse přeneste. Uvařit jednoduché jídlo se dá a najíst u linky na stojáka. Nechte si dovážet obědy. Na přenášení jsem na hluboký tácek přivázala šňůrky a pověsila na krk
Nemám TEP, po úraze jsem byla 9 měsíců v sádře. Je to už 40 let zpět, žádné sociální pracovnice nebyly.

hodnocení

3x

Paní Ajo, je to normální i není.

Chce to cvičit a cvičit.

Znám člověka který i po 10 letech po operaci Tep. chodil o francouzské hulce (můj otec)

Tak samo známe politika, který po totalní vvyměně kyčle si jezdí lyžovat.;)

Holt každej jsme jinej.

hodnocení

1x

Psy mám hrozně ráda, ale jednolůžák v nemocnici, navíc i s pejskem, to je scifi. Pejska na nějaká čas předat do péče dětem, příbuzným, známým. Psala jste tady o paní, které jste pomáhala, sháněla pečovatelku, mohla by se Vám naopak na revanš postarat o pejska, pokud nikoho nemáte.

Po TEP kolene, 10 dní na ortopedii, pak mě převezli na kodrcavé židli na rehabilitaci. Tam měsíc. Perný, ale pomohlo to. Elektrika, rotopedy, motorová dlaha, bazének, cvičení, nácvik důze po rovině i do schodů. Potom lázně, 28 dní. A byla jsem jako nová. A život mě těšil.

Nic nejde hned, trénovat, zkoušet, ono se to poddá. Psa neznám,. ale pokud není konfliktní, mohu se o něj postarat po dobu Vaší nepřítommosti, pokud jej přivezete. Nebudu doma jen 27.4. a pak 20.-26.5. Jinak mohu kdykoli a psy mám velmi ráda, od malých až po vlkodavy. Takže by se měl opravdu dpbř, o tom není pochyb.

Nic není hned, ale uvidíte, že tase budete skákat přes kaluže. Také jsem si myslela, že umělé koleno = už se nikdy nehnu. Není to pravda. Jen zatnout zuby a chtít. Jaga.

hodnocení

Za hlidani pejska jsem za pobyt v nemocnici a poté a rhb musela docela slušně zaplatit, do psiho hotelu nikdy.

hodnocení

1x

Měsíc je krátka doba, je to normální ... Navíc máte psa , tak máte důvod jit několikrát denně na procházku pěkně s berlemi. Bez berlí ven nechoďte , to je brzy. Procházky jsou fajn ,koleno rozhýbete. Jídlo unesete jednou rukou , druhou se opřete- nezatěžujte naplno nohu bez opory...Hlavně při sezení na židli dávejte nohy jakoby pod židli, aby se koleno ohýbalo. Uvidíte při pravidelném pohybu se to pomalu bude zlepšovat. Na otoky je dobrý krém Emoxen - koupíte bez předpisu.

hodnocení

Diky.To dělám a ten Emoxen podélně vedle jizvn

Podél jizev? Omlouvám se, že se zase vtírám s radou, ale moje dcera je fyzioterapeutka a snacha je rehabilitační. Takže to mám od odborníků. Jizvy se nemají šetřit. Mají se masírovat, aby neztvrdly a nepřirostly k podkoží a celé operované pole se prokrvilo a zvláčnělo. Namazat a bříškem prstu, krouživými pohyby postupně masírovat, kousek po kousku tak, aby se kůže pod prstem pohybovala.;)Dělalo mi to zle, když jsem masírovala svou ubohou kyčel. Ale viditelně se zlepšovala. Nebyla tak červená a tvrdá. Změkla. Teď zůstala jen tenounká bílá čárečka. Jizvu po bypassu jsem tajké tak ošetřovala. S úspěchem.

To ano masírovat jizvu,ale pochybuji, že již má paní vše vyhojené a vloupané stroupky- pak teprve se masíruje. A Emoxen není přímo na ránu, ale na okolní otok nohy.

hodnocení

Jizvu masíruje dle návodu z rhb a poté natíram mesickovou masti. Já se ptala, zda vedle jizev dát ten Emoxen

hodnocení

1x

Njn,všechno potřebuje svůj čas a zázraky se bohužel nedějí...Koukala jsem u nás, nejbližší volný termín je zítra po 18.00 hod., primáře Veselého hodně lidí chválí...*palec*

Nevím, kde přesně bydlíte a jestli to vůbec zvládnete, ale busem 177 na konečnou a kousek pěšky do Mazurské?

Možná by bylo dobré, aby se na to podíval i někdo jiný, i kdybyste za tu konzultaci musela zaplatit? navstevalekare.cz/...

hodnocení

Já musím ke svému operátorovi do nemocnice

hodnocení

0x

Vím, že máte pejska a že z domu na dlouhou dobu nemůžete. . Ale lázně, to není jen předvádělí nových šatů. ale je to od rána do večera mnoho terapeutických činností. Tam kloub, nejépe ihned po operaci, rozpohybují. Nenechají ho zatuhnout. Navíc, přesně vědí, jak na to. A úplně nejlépe, oddělení rehabilitace v nemocnici, cca 14 dní. Pokuste se o to. *hej*

hodnocení

Já už na ně nemám, špatně spím a musím mít jednoluzak a pejska k tomu. Ale diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]