Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přistupovat k otázce, jestli bych někoho měla po partnerovi?

Od: nevim odpovědí: 15 změna:
Ahoj, dneska se mě můj přítel zeptal zda bych po jeho smrti hledala někoho jiného, a protože jsme celkem mladý tak jsem mu odpověděla že nevím a není z toho moc nadšený, jak bych to mohla zachránit prosím, děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x

Zdravím. Řekněte mu, ať Vám nepokládá otázky, na které stejně nechce slyšet pravdivou odpověď. Je jasné, že v případě smrti partnera se jinak v budoucnu zachová mladý člověk, jinak třeba senior.. Ale málo kdo chce zůstat sám, ať se stane cokoliv..

Přesně tak. Rozumný člověk se neptá na věci, které se nechce dovědět.

aladar
hodnocení

9x

Zeptejte se ho, kdy se chystá umřít.

brokeguy
No brzo proto mne to tak zajímá

vili
hodnocení

8x
Buď jste ještě HODNĚ mladí nebo je chlapec ještě nevyzrálý. Protože úplně normální člověk, i když někoho miluje, se v případě ztráty partnera z jakéhokoliv důvodu nejdříve trápí, hledá důvody a vysvětlení nebo se musí smířit se ztrátou a nechat bolest odeznít, ale časem musí jít dál. Kdyby to tak nebylo, nejsme jako druh schopni reprodukce. My jsme dokonce nastavení ještě jinak na postupnou monogamii, kdy podle výzkumů má pár tendenci se rozejít po několika letech, od narození společného potomka, aby pokračovali s jinými partnery a promíchali tak genofond. Časem jsme ovšem z důvodu kulturních a praktických zavedli monogamii trvalou, i když z množství rozchodů a rozvodů je vidět, že to trvalé u všech stejně nefunguje. A z toho důvodu, i když je člověk opravdu již bez ambicí na partnerský život, alespoň si hledá společnost. Za tento vzorec chování nestojí myšlení, ale obyčejné přírodní procesy a chemické reakce.
V průběhu života navíc období prudké zamilovanosti přechází do jiného stavu soužití, právě na základě toho, že správně by se měli rozejít. A v tomto smyslu může vztah přejít do stavu, kdy oba v páru ve vztahu chtějí přesto pokračovat, ale oceňuji a očekávají i jiné způsoby náklonnosti než jen erotickou fascinaci. V této fázi je pak případný odchod možné přirovnat i jako ztrátu kamaráda. Naopak to tělesno už časem normálně uvažující jedinec může upozaďovat a někdy dokonce zcela oddělit od vztahu. Jinými slovy, miluje, i když je nevěrný.
Váš přítel, pokud se musí takto ujišťovat o vaší lásce, buď zřejmě je mladý a nezralý, nebo má malé sebevědomí a myslí si, že jeho partnerka musí být zcela submisivní a na něm závislá. V každém případě, pokud se s vámi rozejde, asi vás to trápit nemusí. U vás pak nastane právě ta fáze, že budete smutná a budete se zabývat myšlenkami, které vám mají vysvětlit, kde se stala chyba a jak moc jste ji zapříčinila vy. Ale postupně získáte zase ztracenou sebedůvěru a budete otevřená novým možnostem.
Řešení je jednoduché. Pokud o partnerství stojíte, musí především partner být realista. Ať si přečte nějakou odbornou literaturu, zeptá se v poradně, nebo alespoň poslouchá nějakého staršího a vyzrálého kamaráda. Nic jiného poradit nedovedu.

hodnocení

7x

Řeknu ti příhodu, kterou jsem, já sama zažila. Seděla jsem v čekárně na onkologii. Sestra přivedla zhroucenou pacientku a utěšovala ji, vyprávěla: Byl tady pán, v posledním stadiu nádorového onemocnění. Největší strach měl z toho, jak zajistit ženu, kterou miluje. Bál se, co s ní bude až on tady, po jejím boku nebude. Požádal, že by se s ní chtěl oženit. Personál všechno zařídil a pán si milovanou ženu, v nemocnici, vzal. *srdce*Toto je jádro situace Nebál se o sebe, bál se o ni, udělal všechno, aby milovanou ženu zajistil, alespoň hmotně, když už to jinak nejde. Tak vypadá láska. Ne to, co vyprávíš ty a co řekl sobecký, sebestředný, nejistý kluk. Který se bude o každý tvůj krok bát tak, že bude jako dobře utažený obojek kolem tvého krku. Věř instinktům a svému šestímu smyslu. Utíkej!

P.S. Jak to dopadlo s pánem a jeho ženou? Sestra to dovyprávěla celé. Pán dochází stále a paní už není. Vypovědělo ji srdíčko.

hodnocení

4x
Úplně jednoduše : ano našla neb sem ještě moc mladá na to držet celibát a jestli neni úplně blb..j tak mu musi dojit že se na takový hlouposti ptat nemá

hodnocení

4x
Racionálně uvažující člověk by přeci měl ze srdce přát partnerovi, aby našel novou oporu a lásku, pokud tu původní v jeho osobě ztratí.

asd1
hodnocení

2x
Neveri ti. Tak ho pošli do prdele.

nevim
hodnocení

Tak jsem si s ním o tom promluvila a nakonec mi řekl že semnou prostě být nechce protože si myslí že ho nemiluji

Jen hledal záminku.

Raději hned, než třeba kvůli něčemu jinému později.

ltz
Jestli vy ho opravdu milujete a on to neumí ocenit, ani to nevidí a nevnímá, tak co s takovým.
liska5

Koukám, že má trochu manipulátorské sklony. Prostě něco hysterického v povaze. Tak mu řekněte, že za ním skočíte do rakve, jestli ho to uklidní.*smich*

jaj*
hodnocení

0x
To už mu pak může být jedno, ne? Řekla bych mu, že jestli se chce hádat tak ať si jde vyvolávat konflikty jinam.

p23®
hodnocení

0x

Blbá otázka a blbá odpověď. Pokud někoho miluji, tak by mě Vaše odpověď ani nenapadla. Jak zachránit? Snad jedině omluvou. Zda ji přijme.

Držím palce. Zdravím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]