Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Heřmánkovy čaj - kontraindikace?

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:
Zaslechla jsem, že heřmánek by se nemel pít při užívání některých léků, bohužel se mi to nepodařilo nikde najít. Dekuji5
doplněno 01.03.24 15:34: Omlouvám se kontraindikace

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlochydess*
hodnocení

6x

Sedativa a hypnotika: Heřmánkový čaj může zesílit účinky léků na spaní nebo uklidňující léčiva, což může vést k nadměrné ospalosti nebo útlumu.

Antidepresiva: Některá antidepresiva, zejména tricyklická antidepresiva, mohou mít sedativní účinky. Je možné, že kombinace s heřmánkovým čajem by mohla zesílit tyto účinky.

Antikonvulziva: Léky používané k léčbě epilepsie by mohly mít jejich účinnost ovlivněnou konzumací heřmánkového čaje.

Antikoagulancia: Existuje obava, že heřmánkový čaj by mohl zvýšit riziko krvácení u osob užívajících antikoagulancia, jako jsou warfarin a další léky na ředění krve.

Léky na snížení krevního tlaku: Heřmánkový čaj může mít mírně hypotenzní účinky, takže by se měl používat opatrně u osob užívajících léky na snížení krevního tlaku, aby nedošlo k přílišnému snížení tlaku.

liska5
hodnocení

2x

Heřmánek je sám o sobě docela alergen. Znám osobu, která nebyla na nic alergická, ale když si měla máchat poraněnou ruku v heřmánku, tak ji pak měla jako červenou rukavici. Na kontraindiace bych se ptala lékárníka.

sametka
hodnocení

2x

Sama mám alergii na heřmánek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]