Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předvolaní k podání vysvětlení

Od: kasper® odpovědí: 23 změna:

zdravím ,

jsem zdravotně postiženy mám na sebe napsáno auto řidi ho sestra která spachala přestupek který jde do správního řizení

jde k tomuto řizení poslat zástupce? nevím jestli je na mistě bezberový přistup a dalšíí věci

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

7x

Tak sem napište adresu a telefon toho zařízení kam se máte dostavit a my se podíváme a vše zjistíme za Vás a dáme vědět jak to tam funguje s bezbariérovým přístupem.Auto na to abyste se do toho města dostal máte.

Poslat zástupce? - ano.At tam jede ta sestra a řekne že řídila ona a vyřídí si to.

hodnocení

7x

Správní řád č. 500/2004 Sb.

§ 33

Zastoupení na základě plné moci

(1) Účastník si může zvolit zmocněnce. Zmocnění k zastoupení se prokazuje písemnou plnou mocí. Plnou moc lze udělit i ústně do protokolu. V téže věci může mít účastník současně pouze jednoho zmocněnce.

(2) Zmocnění může být uděleno

a) k určitému úkonu, skupině úkonů nebo pro určitou část řízení,

b) pro celé řízení,

c) pro neurčitý počet řízení s určitým předmětem, která budou zahájena v určené době nebo bez omezení v budoucnu; podpis na plné moci musí být v tomto případě vždy úředně ověřen a plná moc musí být do zahájení řízení uložena u věcně příslušného správního orgánu, popřípadě udělena do protokolu, nebo

d) v jiném rozsahu na základě zvláštního zákona.

(3) Zmocněnec může udělit plnou moc jiné osobě, aby místo něho za účastníka jednala, jen je-li v plné moci výslovně dovoleno, že tak může učinit, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak

hodnocení

zdravím ,

byl jste tak hodný a našel mi vzor plné moci

děkují

Je to staženo přímo ze stránek Ministerstva dopravy.

Vzory-plne-moci-2.doc29.7 kB

Náhled dokumentu ke stažení

Samozřejmě jej musíte příslušně upravit, není to dokument k vyplnění.

Předvolaní k podání vysvětlení

radimja
hodnocení

3x

Zavolejte tam a domluvte se. Jsou to taky lidi a když netrefíte úplného asociála tak se domluvite.

hodnocení

2x

Nejsou náhodou v předvolání adresa kam se máte dostavit, kontakty jako e-mail, tlf , ... Jen tak hloupá otázka Vy neznáte ani město -obec kde žijete?! Na internetu umíte, telefonovat jistě také,, takže vyhedjte kam se dostavit , zatelefonujte...

hodnocení

bydlím v jiném městě přestupek se stal v jiném městě

I v tom případu platí co jsem psal, s výjímkou poznámky o neznalosti místa

hodnocení

0x
Zkušenosti nemám a proto se tady zeptám. Nepotřebuje úřad spíše řidiče? Já měl vždy za to, že hledají pravého viníka. Až když ho nenajdou, tak obesílají majitele vozu.

Předvolají si provozovatele, sdělí mu prohřešek a je na něm, co sdělí. Klidně napráská řidiče, ten to popře a vrátí se to na provozovatele. Nebo provozovatel sdělí, co mu kdo poradí a podle toho ůřad zaujme stanovisko.

Taky záleží, o jaký přestupek jde.

No však. Tazatel jasně řekl, že s vozem nejezdí. Takže je to na dohodě mezi ním a sestrou. Myslím, že pokutě stejně neuniknou, jen si zvýší náklady. Když si sebou vezme parkovací kartu majitele a jiné podobné doklady, třeba bude mít štěstí.

@milancukrar Milane, já se domnívám, že pokud by provozovatel (zde i prostřednictvím zmocněnce) předložil důkazy o tom, kdo řídil, tak skutečný viník přestupku může popírat, jak libo. Je ovšem otázkou, kde takový důkaz vzít.

Můj osobní názor. Já bych nechtěl mít příbuzného, kterému když půjčím auto, on s ním udělá přestupek a já abych to za něj vyřizoval.

ernie®,

jasně, vše je o dokazování a správnému vyjadřování. U svého příbuzného byste ho přeci nepráskl, ale zvolil taktiku nízké sankce.

Já jsem reagoval hlavně na sdělení: "Nepotřebuje úřad spíše řidiče?"Úřad potřebuje co nejdříve a nejlevněji zaplatit sankci, kterou udělí.

Ale vždy je to případ od případu.

Milane jistě, úřad primárně potřebuje vybrat, a je jedno, kdo mu to zaplatí (vlastní zkušenost s firemním vozem).

Ne, tak že bych příbuzného práskl, jsem to nemyslel. Doporučil bych mu zdvořile, aby se k tomu postavil čelem. Když by odmítl, tak pokutu, pokud by to nebyla nějaká velká suma, bych zaplatil a rozloučil bych se navždy s tím, že mi má vrátit klíče od auta a ať už mě vůbec nekontaktuje, sbohem.

"Případ od případu" Tady ale máme jasnou otázku. Já si zkrátka myslím, že tazatel na úřad jezdit nemusí, měla by si vše vyřešit jeho sestra. Vzhledem k jeho hendicapu asi řidiče nijak netají. Snad mají dobré vztahy a tohle ujasněné. Mám pocit, že se v tom chtěl jen tazatel utvrdit, a sice že sám nikam nemusí.

@danicek Právě, že vůbec nikam nemusí. Přišla mu obsílka (mail, DS, papírová počta) že má zaplatit s tím dodatkem, že má případně prásknout řidiče... To je první, co se posílá.

Takže vycházeje z toho, že to bylo hozený do správka a potřebuje řešit osobně úřad (prostřednictvím zmocněnce), myslím, že jde asi o závažnější přestupek, než překročení o 10 kmh za tisícovku.

erne, nic ve zlém, ale já to nenašel, že tazateli: "Přišla mu obsílka ...že má zaplatit ...

.. To je první, co se posílá.****Ano, velice často se toto posílá. Tazatel musí sdělit přesně, jak to probíhalo, pokud bude chtít.

Ale souhlasím s Vámi, že se může nechat zastoupit kýmkoliv uzná za vhodné

Však jsem psal, kdyby to byla banalita za špatné parkování, tak mu jen přijde obsílka"tlusťochu zaplať"*

Přišla mu obsílka (mail, DS, papírová počta) že má zaplatit
Ale to fakt tazatel nesdělil...

Jasně, že jde o závažný přestupek, který chtějí projednat...

hodnocení

0x

Ještě bych se rád tazatele zeptal, o jak závažný přestupek se jedná?

Pokud je to za rychlost nebo špatné parkování do tisícovky, tak bych opravdu zvážil možnosti, pro a proti a výsledný efekt. Zmocněnce, kterému se asi taky bude muset něco dát, a následné anabáze s případným dalším předvoláním k doplnění a podobně.

A pokud je to v řádu desítek tisíc (ve správním je to tuším max 50 000), tak to raději advokáta. Ten stojí tak 2-3 tis/hod.

Taky by mne zajímalo, co je to za přestupek (to není banalní přestupek) že tazatel sdělil: "který jde do správního řizení"

hodnocení

takže vše dopadlo dobře sestra dostala napomenuti sepsal jsem dopis na přestupkoé a sestra to řešila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]