Dodavatel energií po mně chce ukončení nájemní smlouvy
Od:tynusodpovědí:3změna:
Dobrý den, k 1.3.jsem ukončila smlouvu v bytě, kde jsem žila dva roky. Byl to "můj" první byt, se souhlasem majitelky jsem za sebe našla slečnu jako náhradu. Paní majitelka dosud řešila nájemce skrz realitní makléřku tak je taková... no, moc si nevěděla rady, ani číslo bytu, co v bytě už bylo a co ne. Když jsem s novou slečnou řešila přepis energií, u dodavatele mi řekli že kromě papíru ukončení dodávky plynu a elektřiny jim budu muset doložit ukončení smlouvy. To mi ale paní majitelka napsala jen ručně. Myslíte, že to bude stačit? Případně co mám dělat? Je vůbec majitele povinnost mi něco takového doložit? a další věc. Ve smlouvě mám, že po ukončení nájmu mi zaplatí kauci. Dnes mi řekla že na to má 30 dní, což jsem si ověřila na internetu. Co kdyby ale přestala komunikovat třeba? Říkám, jsem z toho dost taková nervózní, žádné písemné ukončení smlouvy, ona je dosti taková "mimo" - jinak co se týče bydlení bylo vše ok. Během dvou let jsem o ní neslyšela ani ji neviděla, až dnes.
To znamená, že máte v ruce nájemní smlouvu. Tak si smlouvu o ukončení nájmu plus předávací protokol o předání bytu v původním stavu napište sama, uveďte tam, že kauci majitelka vrátí do 30 dnů od předání bytu buď na váš účet //uveďte číslo účtu// nebo v hotovosti osobně, vytiskněte to dvakrát, a dejte jí to podepsat. Vzory obou dokumentů najdete na internetu, stačí do google uvést názvy. Takže klídek a úsměv, všechno má svá řešení!
Tak jim předložte ručně psané ukončení smlouvy. To je takový problém? Pokud nepřijmo tak přepište , nebo ihned , na stroji či v PC a vytiskněte a protistrana ať opět podepšíše!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.