Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s uchem

Od: arwi® odpovědí: 7 změna:
Mám velkou rýmu.Při smrkání mi někdy nepříjemně pískne v levém uchu.Čím to je a je to nějak nebezpečné?Jinak při každém polknutí mi v obou uších jakoby křupne.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Buďte rád. Udělala se vám v té ušní blance(či jak se to jmenuje) dirka.
Není to nebezpečné. Jsou lidé kterým musí ucho doktor propichnout.
Pamatuji že když se mi tohle stalo, tak jsem při smrkání hvízdák jako kanárek, nebo ta píšťalka na vodu
hodnocení

Úplně se vždycky leknu,jak to zapíská.Tak vám děkuji.Jsem ráda že to teda není na to jít na ušní.
Omlouvám se za ten mužský rod. Orientují se podle toho malého "r" co máte vedle nicku:-D
Když se to stalo mně,tak jsem okamžitě upaloval na ušní. Doktorka prohlédla, řekla že je vše v pořádku a že mám očekávat mírné vytékání nějakého výpotku.(Či jak se to jmenuje)
A že se zase otvor zaceli, ale kdyby náhodou tak se mám stavit.
No ale nechci si hrát na doktora, každý jsme jiný, že jo.

liska5
hodnocení

2x

Eustachova trubice je asi lehce nateklá. Ta spojuje prostor za bubínkem /stř.ucho/ s nosohltanem a vyrovnává tlaky. Zároveň je snadnou cestou infekce z nosu do ucha. Pak může cvakat v uchu bubínek, že se vpáčí /prohne/ tlakem.

Máte někdy píchané uši?

hodnocení

Píchané ne,ale když jsem byla asi ve čtvrté třídě,tak jsem měla zánět středního ucha.Maminka myslela ,že mi do ucha jenom nafoukalo a stačí, když si ho budu na noc omotávat šálou.Tak se mnou k doktorce nešla a prasklo mi to samo.Od té doby špatně slyším.
liska5

To může pískat i ten otvor v bubínku. Dobré by bylo jít na ORL, ať víte, jak to vypadá. Když to píchá doktor, tak prý podle stěny, že se to líp zhojí. Když to rupne samo, nemusí se uzavřít. Teď vynechte mléko a mléčné výrobky, často zahleňují. Hlavu v teple a zdravou lehkou stravu s dostatkem zeleniny. Česnek a zelenou petržel. Kapky do nosu i do ucha z lékárny. Víc pít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]