Dobrý den všichni, co toto čtete. Jsem právě čtvrtým dnem v psychiatrické nemocnici v Dobřanech kvůli pokusu o sebevraždu. Nyní však už mám vše zajištěné (finance, rodinné vztahy, ambulantní psychologa, psychoterapruta) a proto jsem už v pořádku a chci se vrátit do normálního života. Proto jsem chtěl podepsat reverz. To mi ale bylo řečeno, že to v tuhle chvíli není možné a že mám počkat minimálně 2 týdny. Jsem tu dobrovolně, ne soudně a proto si myslím, že mám právo na to odejít. Nebo tomu je jinak? Předem moc děkuji za všechny odpovědi.
Zdravý člověk nezatouží po smrti. Určitě nemáte takové vzdělání, abyste rozhodl, co je pro vás nejlepší. Věřte lékařům. O tom, že váš pokus si ublížit bude mít následky jste měl uvažovat dříve. Pokud jste na to neměl, tak jste nemocný a za 3 dny se nevyléčíte.
Četla jsem, že nejhorší je ta doba, kdy po takovém kolapsu, jakým je pokus o sebevraždu, Vás zaléčí a Vám se rychle uleví. Bývá to právě během pár dní. Kdyby Vás propustili, může se stát (a lékaři s tím mají zkušenosti), že svoji nově nabytou "sílu" použijete k dalšímu pokusu, který se Vám - poučenému - už podaří.
Sám píšete, že je Vám hůř a hůř. Přitom jste se už cítil v pořádku, to byl ten klamný pocit obnovené duševní síly. Myslíte si, že je Vám hůř, protože musíte být v nemocnici, ale je to spíše fáze léčby. Věřte lékařům, pro svůj plezír Vás tam nedrží. Vědí, co dělají.
Žena tento měsíc řešila podobnou paní na JIPce. Pokus o sebevraždu, podpis na reverz a po čtrnácti dnech je zpátky. Vypadáš jako racionálně uvažující člověk, dej na doporučení.
@adam23 - Jsem tu dobrovolně, ne soudně a proto si myslím, že mám právo na to odejít. Nedobrovolná hospitalizace má zákonem stanovené podmínky, ale v takovémhle zařízení je určitě dobře znají - a raději budou čelit stížnosti vaší, než žalobě pozůstalých. Krom toho 4 dny nejsou dostatečná doba na stanovení případné psychiatrické diagnózy, to není slepák. Ty dva týdny bývají obvyklé.
@hujer Kdyby mi zde nebylo 160x hůře, tak to snesu a je to v pohodě, jenže čím déle tady jsem, tím mi je hůře a hůře.
hujer
Ano , ale proč je ti tam 160x hůře, to bude jen tvůj pocit néé? Cituji: Nyní však už mám vše zajištěné (finance, rodinné vztahy, ambulantní psychologa, psychoterapruta) a proto jsem už v pořádku - Myslíš, že co píšeš je vše zajištěné?
Především,jde o tvoje zdraví, chtěl si se zabít a to není normální. Nech to na doktorech. Sám jak píšeš, že ti je 160x hůř
Nezmysel : pred 4 dnami pokus o samovrazdu a zrazu zazrak, za 4 dni vsetko ok a ziariva nova buducnost. To sa ani neda vsetko za tak kratky cas zorganizovat. Co presne vam v nemocnici vadi? Ten pocit "je mi hure" premeni z coho?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.