Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj kluk je děsnej cholerik

Od: miluska odpovědí: 22 změna:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo zažil soužití s cholerikem a jak se vůči tomu obrnil. Jsem s přítelem dva roky a je to horká hlava, suveren, trochu bezemoční a s ničím si moc nebere servítky. Ví o sobě že je cholerický a nespocetne krát se mi za to omluvil s tím, že už jiný nebude. Samozřejmě já vždycky roztala po omluve a říkala si, že je to prostě povaha. No jenomže on na mě řve za hrozné prkotiny. Já sem dost flegmaticka, když nejde o život, jde o ho... Pracuju ve zdravotnictví, vidím smrt dnes a denně a proto se nehodlám nervovat malichernostma. Dnes na mě zas řval a dokonce mě tzv "chytl za flígr". To nikdy neudělal. Dost mě to vykolejilo. Vždycky si to vyslechnu, držím slzy a modlím se aby to skončilo-vždy to pak zehlim i když vím, že chyba není na mé straně. Stoupnu si před zrcadlo, řeknu sama sobě že jsem skvělá holka a jdu div neprosit na kolena za odpuštění. Zvykam si, učím se s tím žít. Nějak nevím ale, jestli se tohle chování dá omluvit s tím že je to povaha nebo je to nepřípustné. Je to můj první vztah, kdy spolu žijeme jako pár, ve společné domácnosti, nemám moc zkušenosti. Jak by jste reagovali Vy?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

23x

Řval na tebe...teď tě už chytil, co myslíš, že bude dál?

Asi si to nechceš přiznat, ale povím ti to. Napřed jedna facka, potom jich bude více a nakonec skončíš po ráně pěstí na zemi. Tohle opravdu chceš? Je to jediný kluk na světě? Není, že?

Utíkej co nejrychleji pryč. Ne až po dalším záchvatu, ale hned. Klidně ještě dnes.

karel123
hodnocení

13x

Počítejte s tím, že se vše bude stupňovat a časem to bude horší a horší.. Samozřejmě při omluvě si bude sypat popel na hlavu a že je mu to vše strašně líto ale jeho osobnost to nezmění. Jednou mu omluva projde a příště třeba nevědomky přitvrdí a zase mu to projde i s omluvou atd.. Až budete mít spolu dítě, tak s ním tohle vše budete snášet jen kvůli dítěti.. Teď si musíte uvědomit, jestli takový život vůbec chcete...? Rozhodnutí je jen na Vás.

hodnocení

11x

život s takovým člověkem je a bude peklo *cert*

pokud si myslíte že se to změní tak nezmění *cert*

pokud si myslíte že se stane zázrak tak nestane *cert*

bude se to jen zhoršovat a brzo vám dá po hubě *cert*

řešení je jediné sbalit se a jít *bezim*

nebo zústat a trpět *zed*

máte to zapotřebí? *ee*

hodnocení

10x

Na co čekáte?

Pracujete ve zdravotnictví. To jste tam žádné následky takového cholerika, ještě neošetřovali?

miluska
hodnocení

Asi si to jen nechci připustit. Možná dokud to nedojde opravdu k tomu že na mě vztahne ruku tak to budu tolerovat. Neskutečné jak nám ženám dokáže láska zatemnit mozek
Budíček. Už na tebe ruku vztáhnul.

Nedá mi to abych nereagovala. Vy mu to sice můžete tolerovat,ale uvědomujete si že můžete mít děti a ony budou vystaveny takovému křiku doma a vidět jak po vás takto vyjíždí? Promiňte,ale člověk pracující ve zdravotnictví by už měl vědět že klid v rodině je jeden z pilířů spokojenosti. Važte si sama sebe a utíkejte. Nebo si tady za pár let přečteme: co mám dělat mám despotického přítele a nemám kam jít s 2 dětmi? Začíná to křikem a končí kudlou v zádech. Vidíme to kolem sebe dnes a denně.

hodnocení

10x

Zdravím. Začíná být agresivní. To byste tolerovat neměla. Važte si sama sebe a nenechte si líbit to, co Vás ponižuje. Jestli Vás má rád a záleží mu na Vás, začne na sobě pracovat. Buď se bude lépe ovládat, nebo ať se jde léčit. On si k Vám dovolí jen tolik, kolik mu sama dovolujete.Opravdu chcete být s někým, kdo na Vás řve a nemá daleko k tomu, aby Vás fyzicky napadal? Odnese to Vaše psychika a šťastná asi nebudete v takovém vztahu..

tj
hodnocení

6x
Nepochopím. Takových hodných chlapů je a vy jste s takovým odpadem. To je tak hezký, nebo tak prachatý? Hádám, že kvůli jeho dobrému srdci a jeho povaze s ním nejste. *smich*
Představte si, že já zvedl hlas na svou přítelkyni asi jen 10x... za 9 let! Tohle byl dobrý vztah. To co máte vy, to je peklo. Vy se za něco trestáte? Co jste provedla?
Ne, vážně tohle nepochopím. Láska? K čemu jako? K tomu uzlíčku nervů? Nijak to zvládat nemusíte! Prostě jděte dál a najděte si chlapa, který bude normální. Ne tohohle cholerického ubožáka. Za nějaký čas vás zbije. Uvidíte, že dojde na má slova. Pak poznáte navíc, jaké je to mít i z něho strach. Jděte dokud můžete. Neohlížejte se vlevo, vpravo. Bude hůř.

halamus
hodnocení

5x

Učebnicový případ syndromu týrané ženy, zatím v počátcích. Dotyčný se nezmění, pokud mu řeknete, že odejdete, jsou dvě možnosti, naslibuje hory doly a později bude další kolo, anebo nenaslibuje a bude další kolo. Je třeba se co nejvíce od něj tzv. odstřihnout.

domacinasili.cz/...

p23®
hodnocení

4x

Jak bych reagovala? Odešla bych a hledala bych jinde.

Píšete, že je to Váš první vztah. Jste jistě mladá, tak proč nezkoušíte hledat dál? Nejste zatím vdaná, nemáte děti, jste svobodná, tak honem pryč.

Co Vám takový muž pro život nabízí, kromě toho, že je na Vás zlý. Přece s tímto mužem nechcete žít celý život, když Vám takhle ubližuje už nyní. Co s takových vztahem? Co očekáváte? Jak trpíte nyní Vy, budou trpět i Vaše děti. To chcete?

Nikdo Vám nemůže ubližovat. Že se Vám omluví, je pěkné, ale nic to neřeší. Jen si nezvykejte a neučte se s tím žít. Časem se to bude jen zhoršovat a může jít i o život.

Pracujete ve zdravotnictví, vidíte smrt denně, jak píšete a ještě k tomu doma takové peklo? To se snad ani zvládnout nedá. Potřebujete od svého muže lásku a podporu, ne ubližování tím, že se neumí ovládat a je cholerik. Mrkněte také na jeho rodinu. Možná by se to opakovalo.

Jsou i hodní muži, kteří si ženu dokáží vážit. Nabídnou sňatek a pěknou rodinu.

Jen to vyřešte. Určitě najdete někoho lepšího. Držím palce. Zdravím.

hodnocení

3x
Skonči vztah než skončíš v márnici.

hodnocení

3x

Buď z tebe začne být místo děcka opravdu žena a vezmeš nohy na ramena, nebo tě opakovaně propleskne, zvykneš si, a budeš se celý život trápit. A na případná budoucí děcka vůbec nemyslíš? Taky se budou jenom trápit. Takře buď tomu uděláš rázný konec, nebo se dá jenom říci, že ti to patří. Jen se divím, že takový člověk, myslím tebe, pracuje ve zdravotnictví. Ach jo!

hodnocení

3x

Stoupněte si před zrcadlo... a řekněte si, že jste skvělá holka a nestojí Vám za to žít a případně riskovat s takovým magorem.

hodnocení

2x

Mela by ses mu omluvit, ze ho svym chovanim nutis na tebe kricet a chytat za fligr.

A hlavne mit vzdy vecer navareno, uklizeno, neotravovat ho zbytecnymi recmi a byt mu po vuli.

Pak uz bude vse jen ruzove a zalite sluncem.

Jiinak se nemuzes divit.

zam

Pamatuju že se tady v jiné diskuzi psalo," ženy nechtějí hodné muže,protože jsou málo sexy".Asi týž případ.

...jako fakt nevím, zda to tazatelka pochopí, když je schopna napsat takový dotaz :( ta nemá koule vzít kramle, ta s ním bude mít děti a až dojde na násilí, tak s dětma bude hledat pomoc...teda doufejme *nevi*

hodnocení

2x

Tohle není chlap pro budoucnost. Jste chytrá mladá žena, máte práci, kde se setkáváte s empatií na každém kroku...

V tomhle prostředí chcete, aby vyrůstalo Vaše případné dítě? To je totiž zrcadlem svých rodičů. A to by jste určitě nechtěla.

Chlapa dělají činy, ne stále se opakující omluvy. Vezměte si kus papíru a napište si na jednu stranu jeho klady a na druhou zápory, takový zápočet...Myslím, že tuším jaký bude výsledek.

ltz
hodnocení

2x
Takové chování se nedá omluvit ani se na to nedá zvyknout. Je muž a k ženě se chová jako hulvát. Neumí se ovládat, neumí to řešit jiným klidným způsobem. Jeho agresivita se může zvyšovat. Dnes na vás řve, zítra s vámi může hodit o zem. Ať on si najde jinou, které jeho chování nebude vadit, ale to už spíše navěky zůstane sám a vy si najděte také jiného, klidného, který si vás bude cenit a vážit i vy jeho.

pryc
hodnocení

2x

Rychle pryč...

hodnocení

1x
Sám vám říká, že už jiný nebude.Nechce se měnit je sobecký a zlý.Čím víc si toho necháte líbit, tím víc si toho k vám dovolí.Stýkáte se s příbuznými a s rodinou?Nebo se vás snaží od nich odstřihnout?Psychicky vás týrá a už to zkusil i fyzicky.A čím to bude trvat déle,tím budete mít méně síly od něho odejít.Nakonec vás psychicky zlomí a přesvědčí,že se špatně chováte vy a že si zasloužíte,aby na vás řval,nebo vás i uhodil.Neztrácejte čas!

hodnocení

0x

Ženu ani květinou. Okamžitě odejdi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]