Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat dárek za pozdní platbu

Od: mike989 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, spolupracuji s jednou místní firmou. Odebírám jejich produkty které poté montuji u zákazníků. Vše bylo OK, ale na podzim se mi sešlo několik neplatících zákazníků a já se dostal do druhotné platební neschopnosti.

Závazek který jsem vůči zmíněněé firmě měl jsem zaplatil pouze z 1/2 asi 1-2 měsíce po splatnosti. Druhou polovinu jsem zaplatil až nyní po více než 6ti měsících po splatnosti. Párkrát se mi připomínaly. Jsem rád že je již vše v pořádku ale chtěl bych se nějakým malým gestem omluvit.

Napadlo mě, že kařdému majiteli (2 společníci) a manažerovi se kterým vše řeším dám obálku ve které bude jen stručně napsáno, že se velice omlouvám za to co se stalo a přiložil bych k tomu nějakou poukázku ve výši asi 1000 kč pro každého.

Strašně si ale lámu hlavu nad tím jakou poukázku zvolit. Já neznám moc osobní živou těch lidí. Vím, že např. poukázka na pohonné hmoty se hodí každému, ale to se mi moc nelíbí. Já občas dostávám poukázky do Lidlu (ale obecně se ví, že tam zrovna chodíme nakupovat. Kdyby mi někdo dal např. poukázku do penny marketu, tak nevím - to by mě spíš trochu urazilo) Tak trochu přemýšlím, zda zvolit nějaké Sportisimo, Decatlon (nevím jestli sportují), atd atd

Každá společnost dnes tyto poukázky vede, ale fakt nevím jaké zvolit abych se alespon trochu trefil, nikoho neurazil a aby to nebyla nějaké kravina jako třeba ta nafta/benzín.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

5x

Když bych něco dával,tak bych pro ty tři jako firmu koupil takovej ten dárkovej koš a osobně ho tam s omluvou zanesl.Se nějak podělí.Obálku každému zvlášť s penězi nebo poukázkou bych asi nedával.

asd1
hodnocení

2x

Spíš úrok za ten půlrok, ca 10% z částky. Šlo prakticky o půjčku a půjčit si větší částku na půl roku za litr je hodně vyčůraný. Že za to nemůžeš není jejich problém ale tvůj, máš si líp ošéfovat placení.

Pokud pozornost tak + k tomu a je jedno co, poukázka do sámošky proč ne.

mike989
hodnocení

Jakoby souhlasím. A to si mám ten úrok vyčíslit sám nebo je o to požádat. Když je požádám, tak nad tím mávnou rukou, když si ho budu vyčíslovat sám, tak jim to budu muset dát v hotovosti protože posílat něco na účet je nesmysl.

A při 10% na půl roku by to dělalo asi polovinu z těch plánovaných 3000 kč za poukázky

id
Poukaz ne, peníze ne. Obr velký dárkový koš nebo 3 malé - štanglu trvanlivého salámu, kilo klobás, dárkové balení franc. paštiky + dobré víno. Takovému balíčku snad nikdo neodolá.

hodnocení

0x

Buď bych zvolil klidně také lidl nebo kterýkoliv supermarket, a nebo případně nějaké elektro..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]