Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety na spánek

Od: milos* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Doktorka z neurologie mi napsala tablety na spaní Mirzaten 30mg. Užívat polovinu tablety před spaním učinek tablet nejdříve za týden. V lékární mi řekli že mužu brát tablety během dne. Jaké máte zkušenosti? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Četl jste si příbalový leták? Vždyť je to antidepresivum. Tak asi až ubude stresu, tak by se Vám mělo lépe usínat. Dali Vám to před spaním, protože takové léky způsobují u někoho útlum, u někoho motání hlavy, u někoho vlčí hlad...Viz diskuse na eMimino.

hodnocení

3x
Pěkný den,mirtazapin rozhodne jen před spaním. Mám zkušenost s dávkou 45 mg na noc. Tlumí a navozuje spánek,takže ráno rozhodně ne! Jinak bacha,dost se po něm tloustne,u někoho zase způsobuje vlčí hlad,takže se prezira a ztloustne také. Je třeba si ohlidat jídlo

hodnocení

2x
Na spaní? Sklenka vína a dobrý sex

hodnocení

1x

"...mi řekli že mužu brát tablety během dne"

Účinek těchhle tablet neznám, ale kdysi jsem dostal "protazin" na alergii (nikoliv na spaní). Měl jsem ho také užívat večer, ale zapomněl jsem a tak (aniž bych znal jeho vedlejší účinky) jsem si ho vzal druhý den ráno. Po cca 2 hodinách jsem skoro usnul při práci (montáž v elektrorozvodně pod napětím) a měl jsem co dělat, abych si našel nějaké místo, kde bych nepřekážel (kolegové byli štěstím bez sebe a srandu si ze mě dělali ještě pár týdnů *smich*). Takže bych doporučil si to brát skutečně v době, kterou mi určil lékař. Určitě věděl, proč to dělá.

hodnocení

0x

Asi neodpovím na dotaz, jen se pozastavuji nad tím, že AD předepisuje neurolog. Taky vím, že je předepisuje internista a obvodní lékař. Z vlastní zkušenosti vím, že při podávání AD je pacient sledován psychiatrem, zda jsou zrovna tyto AD pro jeho léčbu vhodné.Mi to poslední dobou přijde, že se na většinu neduhů dávají AD aby byl od pacienta klid, jelikož vyšetření jsou drahá. Ale možná se mýlím *nevi*

pb®
Na lepší spánek beru neurologem předepsané Trittico, třetinu nejslabší tablety. Psychiatra jsem nikdy nepotřebovala a snad potřebovat nebudu, na špatnou náladu nedejbože deprese netrpím.

hodnocení

0x
Beru trittico

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]