Nejste přihlášen/a.
Zdravím, sháním nového zubaře, neboť má lékařka odešla do důchodu. Jenže sehnat náhradu jakou byla ta má zubařka asi nebude jednoduché. Pojišťovny prý proplácí preventivní prohlídku jen 1x ročně, mě doktorka vždy říkala, abych chodila 2x. Nechápu jak to teda vykazovala, když jsem nikdy za druhou prohlídku nic neplatila. Minulý týden jsem v jedné diskusi narazila na paní, která to má se zubařkou stejně - chodí 2x ročně a nic neplatí.
Druhá věc, která mě teda trápí víc je, zda seženu zubaře, který má vše na pojišťovnu. Moje zubařka po mě nikdy nic zaplatit nechtěla. Když jsem se dívala na ceníky, tak částky jsou šílené a ač pracuji, nemůžu si dovolit dát tisíce na návštěvu zubaře.Co se týká plomb nemám problém s amalgámem. Škodlivost nebyla prokázaná a drží mi i plomby z dětství. Za to ty bílé, hrůza. Jedna mi vypadla po necelém roce, druhá po roce a půl.
Údajně má být u nás na poliklinice jedna doktorka, která má vše na pojišťovnu, ale zatím sháním informce a píši si seznam lékařů, které chci oslovit, zda berou nové pacienty.
Máte někdo zubaře, který vás zve na prevenci 2x ročně a máte veškerou péči zdarma, proplacenou pojišťovnou?
Takového zubaře "zdarma" nemá nikdo - dost pravděpodobně ani nikdo "z rodiny" nebude zadarmo dělat něco, co jej stojí peníze. Takže pro vás asi jediná možnost - mít dítě, které bude zubařem a své náklady si nechá pro sebe.
Bohužel - třeba jen letos jsem za jedno své dítě zaplatil už 5000,- a čeká mne do měsíce dalších 2000,- - za hloupé obyčejné plomby. "Zdarma" to už opravdu nikdo neudělá.
Právě, že moje doktorka to dělala na pojišťovnu. Musíte mít děti u zubaře soukromého, který nemá smlouvu s pojišťovnou, protože děti by měly mít plomby zadarmo.
Ověření pojišťovny je to první, co při registraci u nového udělají. Můj "rodinný" zubař přesluhoval 10 let a už to také nedělal úplně luxusně, ale i ten prostě poslední roky inkasoval peníze z mé kapsy. Samozřejmě korunku nebo můstek v tisících (až 12tis). Na pojišťovnu dnes jde snad jen ta péče a nějaká injekce, ale není asi návštěva se zákrokem, kde by běžný smrtelník neplatil aspoň 2000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.