Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezření na Alzheimera

Od: jit® odpovědí: 12 změna:

Kam se v Brně obrátit pro radu a pomoc při podezření na demenci (alzheimera) v rodině? Z osobních důvodů zatím nechci navštívit praktického lékaře.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pro začátek zkuste navštívit některou lékárnu, kde provádějí testy na podezření na Alzheimera:

benu.cz/...

*cteni*

mnd®

Nejhorší co jste nabídla. Lékárna poradí a praktickej ne´?

Maminčina praktická lékařka mi před 3/4 rokem, když jsem ji požádala o žádanku na psychiatrii, velmi odměřeně řekla, že maminka je podle ní v pořádku. Byla jsem úplně zoufalá. Všude se píše, že včasná diagnostika může zpomalit průběh, a ona mě tak odbyla. Vyloženě mi dala najevo, že moji maminku "ochrání"před tím, abych se snad jí nějak zbavila. Když jsem pak viděla v reklamě úryvek filmu "Tancuj, Matyldo", jak Roden nechává Rázlovou v kanceláři u socpracky, aby tam pomáhala, když je podle úřadu "dobrá", úplně ve mně zatrnulo. Z té beznaděje nemám ani požádané o příspěvek na péči, protože tam se vyžaduje vyjádření lékaře. Nakonec jsem se jala obvolávat místní psychiatry, děj se co děj.

Podle tohoto testu má moje maminka 4 body. Hlavně že je dobrá.

lidovky.cz/...

@mnd náhodou se mi na netu nabídlo toto:

benu.cz/...

Podle toho, co píšou, jsou lékárníci v určitých lékárnách školení na rozpoznání Alzheimera, takže @louisa1 nebyla s tou radou úplně mimo.

Díky, byla tam moje známá a potvrdilo se onemocnění Alzheimerem. *palec2*

mnd®
hodnocení

3x

Návštěvě praktika se nebraňte.Dostanete od něj poukaz s adresou těch v okolí bydliště na neurologii a psychouše. Se objednáte a návštěva u nich jednou za tři měsíce.Nic na tom není.Jsem to absolvoval s manželkou.A hoďte za hlavu i tu zatím ne-návštěvu praktika.On se to stejně dozví podle zdravotních zpráv a podíváním se do výpisu na internetu.Do zdravotní dokumentace se můžu podívat i já doma přes net - sice jen na svoji,ale může se na ní podívat i doktor v sanitce,doktor v nemocnici moje doktorka...Souhlas s nahlížením mám označen i na kartičce zdr.poj.

inzinyrka: Za jak dlouho tam jdete od objednání?

Asi za 9 týdnů. Jdeme 9.4.2024.

mnd®

Tak to máte dobrý termín tak brzo.Gratuluji.Přeji ať to dopadne co nejlépe to jen půjde.

hodnocení

2x

Podobný problém řeším teď s maminkou, objednala jsem nás k psychiatrovi. I neurolog může stanovit nebo vyvrátit tuto diagnózu. Maminka má ale i potíže s úzkostmi, tak doufám, že psychiatr pomůže.

jit®
26.02.24 18:49
hodnocení

Děkuji

hodnocení

2x

Mezi stařeckou demencí a alzhajmrem je tenounká hranice. Dokonce prý alzhajmr je jeden z projevů demence. Pohledejte neurologa. Než se k tomu dostanete, koukněte na tohle ODKAZ a vyzkoušejte test.

jit®
hodnocení

Všem děkuji za zájem a rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]