Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zdrav. pojišťovnu pro dárce krve?

Od: claire* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, přátelé, prosím poraďte, jaká zdravotní pojišťovna je podle Vás nejvýhodnější pro mladou, zdravou studentku, která pravidelně daruje krev (bez příspěvku). Jsem u VZP, ale tam je nějak ticho po pěšině (platí cestovní pojištění). Vím, že jinde se nabízí vitamíny apod., ale kterou pojišťovnu vybrat? Děkuji za každý názor :) Claire

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

0x

Myslím že z nich moc "nevyždímeš",maximálně opravdu ty vitamíny.Dárce krve je především DÁRCE! ;)

claire*
hodnocení

Proto daruju bez příspěvku, ale spíš jde o to, že i když uznávám princip solidarity, tak VZP jenom platím a nedostanu žádnou odměnu *smich* (maximálně čtyřikrát do roka reklamní časopis). A některé pojišťovny přispívají na multivit. pro dárce, plus mají nebo měly řadu jiných výhod. Teď se sice šetří, ale člověk nepohrdne multivitamínem, slevou na plavání nebo na ortopedické vložky... ale kdybych nechtěla být především dárce, chodila bych prodávat svojí levnou východoevropskou krevní plazmu do Sanaplazmy za 400,- (což se mi velice, velice příčí).

kt8d5*
hodnocení

0x

Bohužel, teď je to už úplně jedno:(. Všechny pojišťovny značně zredukovaly své nabídky tzv. balíčky výhod. Já jsem u ZP MV a tam kromě proplacení pár očkování skoro nic nedávají.

Á propos, znám jednu lékařku, která říká, že ti lidé, kteří hodně dávají krev (zřejmě myšleno víc, než je doporučováno), později onemocní rakovinou. Nechci dělat nějaké fámy, tato červená tekutina je v životě často důležitější než ta bílá*hi*, ale vzal bych to v potaz.

1jara*

Metal-Aliance dává vitamíny.Při kulatém odběru 3,500kč na brýle, zuby, nákupy v lékárně a zdr. potřebách.

gregor*
hodnocení

0x

Zdravím,

já jsem se vrátil k Vojenské zdravotní pojištovně. Davám krev tak asi 3 krát za rok a vojenská dává za každý třetí odběr stravenku v hodnotě 300,- Mám pocit že to je nějakej ten accor Multi ticket. Naposledy jsem za to koupil knížku.

Navíc mám proplaceno 300,- za plavání , 500 za solnou jeskyni a myslím že je tam 350 za telocvik, tzn. posilovna, joga, masáž. atd.

Od VZP raději utéct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]