Nejste přihlášen/a.
Já čekám u ameriky pokles . Banky mají nakoupeny státní dluhopisy a odepisují z nich 50% . Stejně tak komerční nemovitosti jsou prázdné a hypotéky na ně zase drží většinově místní malé banky . Pokuď FED nezačne snižovat uroky , tak to bouchne . FED si to uvědomuje , ale díky inflaci nemuže jít dolu . Zatím tedy tiskne dolary a pojištěním tak drží banky nad vodou. Ale teď v březnu ten jednoroční program záchrany bank končí . Ale budou prezidentské volby a bude obrovský tlak na FED , aby pokračoval v záchraně . No bude to zajímavé co si vybere.
Sázka na NASDAQ 100 je vlastně sázka na to, jestli bude Amerika i za 20-30 let technologickou velmocí. Fakt si na to vsadíš?
Milion je nějaký kloudný peníz? Za to si dneska nekoupím ani pořádný byt. Já vím - s investováním jsem nepomohl,ale nedalo mi to se neozvat.Pardon.
® infantilni : stejně jako Vaše odpověď? V čem jste poradil? A v dnešní době je snad milion nějaký velký peníz?
Vzhledem k tomu, že nechcete zakládat rodinu, jaký význam bude mít tedy růst Vašich financí? Nebudou děti, manželka...
A na to, aby se stali dědici nějací vzdálenější příbuzní či dokonce stát, nemá cenu nějak ve financích podnikat.
Kupte si nějaké slušné auto. Nebo cestujte. Abyste měl nějakou radost. Na co hromadit peníze, de facto "pro nikoho?" Jaga.
Jo takovych mi vola 5 denne a poradi investujte investujte... Zhodnoceni 20% za mesic a podobne. Kdo tomu nerozumi, at neinvestuje. Muze to dat nejakymu cloveku co tomu rozumi a kterymu veri. Neco si za to vezme, ale furt se to vyplati. Obcas poradi dobre i v bance, ale tam je problem, ze nabizeji jen sve produkty, no a sporak s 6% pri dnesni inflaci 3 taky neni k zahozeni a je to jistota a okamzita dostupnost. Takze diverzifikovat, neco sporak a neco konzervativni investice a s tim co pokladas ze mas navic klidne nejakou ruletu v akciich. Kdyztak nepojedes na doveolenou nebo naopak na nejakou luxusni.
Spousta doporučení směřuje na pozemky - nicméně koupit správný pozemek je fakt věda, to už je mnohem jednodušší koupit byt. Proto, pokud nemovitostem příliš nerozumíš, šel bych na tvém místě spíše do bytu nebo investoval do nějakého fondu, který je navázaný na realitní portfolio. To je asi nejjednodušší varianta.
Jinak za mne osobně je to Bitcoin. U zbytku investic ti to +/- pokryje inflaci, na Bitcoinu buďto zbohatneš nebo přijdeš o většinu vložených peněz. Nic mezi není. Takže část bych alokoval tam a zbytek třeba do realitních REIT ETF.
Třeba něco koupit a poté rozprodat?
Tak tomu se Vážený tazateli říká podnikání, podle zákona o dani z příjmu se jedná o §7.
Pokud chceš pasivně investovat, tak za poslední rok zhodnocení 26,68% a po 3 letech osvobozeno od daně, k tomu ti stačí 2 hodiny studium...
hlavička
Tedy investiční horizont zde na min. 3 a více let ...
na kratší dobu Investown (10), spořící účet (5%) anebo skutečně paragraf 7 podnikání - ale to je aktivní, zdanění, a pracne )
Zrovna jsem viděl reklamu na dluhopisy TV Barrandov, zhodnocení kolem 10% ! Ale já osobně bych zrovna do téhle firmy neinvestoval, Soukupovy podivné čachry s penězi mne moc důvěry nedávají.
Jsou ovšem jiné firmy, do jejichž dluhopisů jsem investoval.
Za mě hlavně diverzifikovat. U mě to jsou hlavně ETF (SAP500, NDIA, VWCE...), dále mám učet na Portu gallery (sběratelské předměty), Investown (nemovitostní úvěry), jednotlivé akcie (např. Apple, Palantir, Meta...), taky nějaké zlato a stříbro (jak fyzické, tak digitální ETF) a v neposlední řadě taky krypto (za mě hlavně BTC, v menší míře ETH a SOL).
Dnes jsem prodal Indii, QDV5 , Svezl jsem se na vlně, 20% doma, aktuálně se P/E blíží ke 30 což už je drahé.
Hm, já se přiznám, že investuju dlouhodobě a tak tyhle ukazatele (zejména u ETF) tolik nesleduju a prostě jen přikupuju. Máme ale teď tak nějak bullmarket, otázka na jak dlouho? Věčně to růst nebude...
No tak to já také spíše dlouhodobě a na to mám jednotlivé papíry a některé mají PE ještě vyšší, ale očekávaný výnos tomu odpovídá. Pokrývat rozvojové země lze i jednotlivými papíry, stačí se podívat na Apple jaké má potíže v Číně a proto je dnes levný, takže není třeba navyšovat toto riziko ještě více nákupem Číny či Indie. Apple je teď levný, postupně akumuluju a je diverzifikovany na celém světě.
Dobrý den.
Pokud už máte nyní vše vyřešené, tak bych peníze vložila do banky na nějaký termínovaný vklad. V klidu se Vám budou finance navyšovat, bez nějakého rizika, které nechcete podstoupit. Čím vyšší výnos, tím vyšší riziko.
Ale určitě bych stále šetřila, protože ve stáří pokud budete sám bez rodiny, budete jistě potřebovat dostatek financí.
Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.