Nejste přihlášen/a.
Jak mám postupovat, kam se obrátit? 6 týdnů očekávám doručení zásilky z Číny. Dneska mi od Aliexprsu došla zpráva, že se zásilka zdržela z důvodů problému s proclením. Volal jsem na poštu a dozvěděl jsem se, že "Zásilka nebyla proclena a byla uložena na "vyměňovací poště" (v Praze)". Proč a co s tím můžu dělat mi poštovní informátorka nebyla schopna sdělit. Jen to, že mám mít trpělivost a dále čekat . Co s tím? Máte někdo zkušenost?
Tohle se mi nestalo, ale kdyby ano, tak bych nečekal na nějakou výzvu a na stránce ecep bych si vyplnil celní prohlášení. Třeba se to pak rozhýbe.
Elektronický formulář na celní prohlášení mi poslala Česká pošta už před 14 dny a já ho vyplnil. Pošta potvrdila jeho přijetí. Dál se nic nedělo. Po týdnu mi na telefonický dotaz úřednice oznámila, že tenhle formulář posílají předběžně, ještě před tím, než zboží překročí naše hranice a že mám čekat. Od té doby se nic "nerozhýbalo". Až včera mi přišla od Aliexpresu výše uvedená zpráva a pošta sdělila, že je zásilka v ČR a je uložena v jakési "vyměňovací poště".
Vyměňovací pošta v Praze vyřizuje všechny zásilky došlé ze zemí mimo EU, které bude doručovat ČP. Formulář, který jste obdržel, je podklad pro celní prohlášení, které by pošta měla podle něj podat za vás. Na stránkách ecep si můžete celní prohlášení podat sám, pak máte jistotu, že tam není chyba a celnice komunikuje přímo s vámi.
. .
Mělo by vám pak přijít něco podobného:
. .
Vážená uživatelko, vážený uživateli cPortálu
Vaše celní prohlášení s číslem xxxxxxx bylo úspěšně vyřízeno a zásilka byla propuštěna k doručení.
Datum a čas propuštění (vyřízení): xx.xx.2024 xx:xx
Přejeme Vám hezký den.
Tým cPortálu
. .
Generální ředitelství cel
Budějovická 7
140 96 Praha 4
datová schránka: 7puaa4c
cportal.celnisprava.cz
Jedná se o automaticky odesílaný e-mail, prosím, neodpovídejte na něj.
"čekávám zásilku z číny"
to je skutečně vyčerpávající
drobné tretky za 10 - 20 USD nikdo neřeší, občas mi projde i zásilka za 150 dolarů , neprojde mi motorka za 1500 dolarů
hlavně si nekupujte hodinky na ty se celní orgány zaměřují a u hodinek jsou i předpisy přísnější, ty si kupujte raději na allegru nebo jinde
pokud byla zásilka skutečně uložena přijde SMS s odkazem na web kde se vyplní formulář - údaje k zásilce, atd...když nic mnevyplníže zásilka bud dorazí později nebo obdržíte zprávu kde vám česká pošta nabídna zastupování při celním odbavení asi za necelé dve stovky k tomu přidáte požadované doklady scany obrazovek s objednávkou a s platbou atd...zásilka přijde na poštu v místě bydliště při vyzvednutí zaplatíte clo a dph
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.