Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení zaměstnaní, problémy se zaměstnavatelem

Od: matykk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

do práce jsem nastoupila v červenci minulého roku. V půlce listopadu jsem musela jít na neschopenku ze zdravotních (psychických) důvodů. Zaměstnavatel mi neustále psal, obtěžoval mé rodiče, dokonce kontaktoval mojí doktorku na psychiatrii. Po nějaké době z něj vypadlo, že má ke mně city. Pracovala jsem i s jeho manželkou, takže mi napsal, že můj návrat po ukončení neschopnosti není možný. Domluvili jsme se na dohodě. Když jsem ale zmínila odstupné, najednou úpně otočil, že chtějí abych se vrátila. Což prostě nejde. Já bych tam nezvládla dál pracovat. V neschopnosti jsem stále a nebyla jsem schopná se s ním ani sejít, protože to nechci ani vidět a bylo mi dost nepříjemné, když mi neustále psal. Když jsem mu napsala, že můj návrat prostě není možný, napsal že tedy pracovní poměr skončí dobou určitou, jak mám ve smlouvě, což je konec června.

Nevím co teď dělat, když dám výpověď, stále mám dvouměsíční výpovědní lhůtu. Neschopenka mi bude nejspíš končit, protože se cítím lépe. Jenže já nejsem schopná svého zaměstnavatele ani vidět, natož tam ještě 2 měsíce muset pracovat. Navíc při výpovědi z mé strany odejde, jak se říká, s holým zadkem a na úřadu práce dostanu skoro nic.

Věděl by si někdo rady jak z toho nějak dobře vyjít?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nechat si od doktorky napsat neschopenku, podat výpověď a je to vyřešeno. Nějaké odstupné vůbec neřešit. U toho si hledat zaměstnání. Na to jsou 2-3 měsíce více než dost.

david12
hodnocení

1x
Pokud máte kam jít do jiné práce a máte jistou jinou práci, tak v práci flákněte výpověd šéfovi na stůl a běžte domů. Ale musíte mít opravdu jistou jinou práci, zaměstnavatel se bude mstít a může Vám dát 53.

hodnocení

1x

Asi byste z toho Vašeho ukončení působení u dané firmy chtěla vytřískat i odstupné? Jenže jste vedle jak ta jedle. je přesně stanoveno ky náleží odstupné a to Váš případ asi není a nebude (tj při zániku prac. pozice bez náhrady...) . Takže A) dohodou= dohodnete se s ...o ukončení k nějakému datu. Nebo B) výpovědní lhůtou a pak ukončíte PP nejdříve ke konci dubna-posledního dne v měsíci. Tedy za předpokladu, že doručíte výpověď do konce měsíce února.

Dle toho co tu píšete asi žijete s hlavou v oblacích a nic o problematice nevíte!

svatoslav
hodnocení

0x

Nehledět na peníze a okamžitě pryč...

matykk
hodnocení

Přemýšlím nad okamžitým zrušením pracovního poměru zaměstnancem, ale nevím jestli mi to vůbec projde.

Přemýšlím nad okamžitým zrušením pracovního poměru zaměstnancem,

Na zaklade ktoreho paragrafu zakonnika prace?

svatoslav

Zkusit DOHODU

matykk
hodnocení

Potřebuju se od tamtud dostat. Mohla bych dostat od doktorky papír, že tam ze zdravotních důvodů nemohu dál pracovat. Zaměstavatel mi spíše přitěžoval a dokorka stojí na mé straně.

Dohoda padla, když si to rozmyslel a chce mě zpátky.

Nemozete mat vsetko, aj skoncenie pomeru okamzite, aj odstupne a este aj podporu z uradu prace. Nieco z toho musite ozeliet.

matykk
hodnocení

Když dám výpověď nebudu mít nic.
iks
Ale to je jediná cesta jak z toho ven. Dáte výpověď a výpovědní lhůta vám poběží na neschopence. Pokud se zaměstnavatelem máte tak obrovský problém, tak je to přeci vysvobození. Peníze nejsou víc než zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]