Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
V květnu mi končí fixní cena elektřiny.
Můj dodavatel (EON) mi poslal novou nabídku smlouvy na dva roky. Nový tarif Komplet elektřina MAX s fixní cenou na 24 měsíců. Mám tarif D25. Vysoký a nízky tarif.
Cena ve vysokém tarifu včetně distribuce je 7,29 kč/kwh
Cena v nizkém tarifu včetně distribuce je 4,77 kč/kwh
Součástí smlouvy je i částka 5000,- kč/rok pro služby elektrikáře nebo hodinového manžel.
Dále jsem se dočetl, na stránkách Eonu, že pro nové zákazníky, kteří k nim přejdou za online sjednání smlouvy pošlou jako odměnu 4000,- Kč. Já ovšem nejsem nový zákazník, takže pro mně to neplatí, ale kdyby někdo zvažoval, že přestoupí k jinému dodavateli, tak toho může využít.
Moje nynější smlouva je Elektřina online pro na 1 rok 3/23
Cena ve vysokém tarifu včetně distribuce je 7,02 Kč/kwh
Cena v Nízkém tarifu včetně distribuce je 4.62 kč/kwh
Moje dilema a otázka zní.
Přemýšlím, že na nabídku EOnu kývnu, ale zajímá mně zda jiný dodavatel (ČEZ, CENTROPOL,..atd) nenabízí lepší ceny (a podmínky) za Fixaci než EON.
Máte někdo nějaké info kdo je teď v rámci fixovaných cen ten nejlevnější?
Jo, beru jen nabídky s fixní cenou o nefixované produkty nemám zájem.
Děkuji a přeji hezký den
Lukáš
V první řadě bych si odpověděl, proč fixovat, když kontrakty na další roky padají. Až teprve potom řešit změnu dodavatele.
Při mém hledání jsem našel tohle:
SSP Elektřina Ceník Jistota na 1,2 a nebo 3 roky.
Zaujal mně ceník Jistota na 3 roky
Kdy při sazbě D25D je cena v prvním roce
VT- 6,89Kč/kwh
NT - 4,81Kč/kwh
2 rok
VT - 6,70 Kč/kwh
NT - 4,63 Kč/kwh
3 rok
VT - 6,52 Kč/Kwh
NT - 4,44 Kč/kwh
Tohle je zatím nabídka s nejnižší garantovanou cenou. Zatím je na prvním místě společnost "SSP" a na druhém místě je EON. Zatím zvažuji tihle 2 nabídky. Kdyby někoho napadl další výhodná nabídka sem sní.
Jinak kdybych byl pro EON nový zákazník, tak se už na ničem nerozmýšlím a jdu k nim, protože uvitací bonus v hodnotě 4000,- Kč je velice lákavý. Takhle musí stačit, že v ceně elektřiny jsou služby elektrikáře a hodinového manžela ve výšší až 5000,- za rok.
Zkusím ještě přes Srovnávač udělat srovnání nabídek.
Zatím se loučím. A o dalším postupu budu informovat.
S pozdravem
Lukáš
Krásný pátek přeji.
Nakonec při mém usilovném hledání vyhrála tato nabídka
Garantovaná cena do konce roku 12/2025
Společnost PRE
D25D se sazbou
VT - 6,57 Kč
NT - 4,25 Kč.
Tohle je cena celková včetně distribuce a dalších systemových položek.
Otázku tímhle uzavírám, protože se už nemám důvod k ní vracet, ale mrzí mně, že se nikdo nepřidal a nenapsal vlastní návrh. Kolik platí za kilowathodinu. No prostě jsme tu mohli rozjet debatu a porovnat kolik kdo platí a jaké má kdo smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.